StoryEditor

Kiska využíva, že Kaliňákovi už nikto neverí. Koalíciu musí zachraňovať Čižnár

11.08.2018, 00:00
Autor:
lmlm
Kauza okolo únosu vietnamského podnikateľa naberá na obrátkach. Politici sa výrokmi predbiehali v tom, kto bude kritickejší a útočnejší.

Kauza okolo únosu vietnamského podnikateľa Trinh Xuan Thanha nevyprchala. Ani náhodou. Tento týždeň bolo horúco už od pondelka. A to po stretnutí prezidenta s premiérom Petrom Pellegrinim.

Andrej Kiska vo svojom vyhlásení opäť kritizoval koalíciu kvôli kauze, kritizoval bývalého ministra vnútra Roberta Kaliňáka a hovoril o alibizme štátnych orgánov (viac vo videu).

​A nakoniec povedal, že súčasná ministerka vnútra Denisa Saková je len pravou rukou Kaliňáka a stratila jeho dôveru. Každopádne sa na Kaliňákovi mohol vybúriť, pretože ten stratil dôveru u všetkých, nielen u Kisku.

Prezident kritizoval nielen ministerku Sakovú ale, aj generálneho prokurátora Jaromíra Čižnára, ktorý predčasne odišiel zo spoločného stretnutia s Kiskom, Pellegrinim a Dankom.

Následne na to zvolal brífing, na ktorom vyhlásil, že si vyprosí takéto reči aj pri všetkej úcte k prezidentovi. Čižnár sa pasoval do úlohy zástancu koalície, aj keď viackrát v minulosti hovoril, že on nie je politik a je mimo politického diania.

O deň na to príbeh tejto kauzy pokračoval. A nie hocijako. Robert Kaliňák prišiel so zásadným vyhlásenim. Dodržal sľub a bol na detektore lži. A sám priniesol výsledky.

​Nevinný, hovorí pravdu. Nie každý tomu uveril a v ďalších dňoch bola kauza na pretrase na dvoch parlamentných výboroch. Kaliňák so Sakovou sa všemožne bránili, opozícia zase všemožne kritizovala, na pretrase bol aj šéf tajnej služby a nominant Andreja Danka Anton Šafárik.

A nakoniec svoje si povedal ešte jeden človek. Šéf Smeru Robert Fico všetko sledoval z úzadia. Vyjadril sa len dvakrát vo videu na sociálnej sieti. Samozrejme vždy vtedy, keď situáciu kritizoval Andrej Kiska.

Tohtotýždňové výroky politikov si pozrite vo videu.

01 - Modified: 2024-05-19 15:42:42 - Feat.: - Title: Koalícia dokazuje, že nemá záujem riešiť napätú situáciu. Stále útočia na opozíciu, tvrdí hnutie Slovensko 02 - Modified: 2024-05-17 08:37:42 - Feat.: - Title: Atentát na Fica je útokom na suverénnu politiku, povedal šéf maďarskej diplomacie 03 - Modified: 2024-05-15 17:33:16 - Feat.: - Title: Útok na premiéra môže ovplyvniť eurovoľby. Koalícia bude brojiť proti liberalizmu, tvrdí politologička 04 - Modified: 2024-05-15 15:04:39 - Feat.: - Title: Szijjártó: Pokus o atentát na Fica je šokujúci a zarážajúci 05 - Modified: 2024-05-15 14:59:27 - Feat.: - Title: Správa o zbabelom pokuse o atentát na slovenského premiéra Fica mnou hlboko otriasla, uviedol Scholz
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
20. máj 2024 15:14