Robert FicoTASR
StoryEditor

Na Úrade vlády končí Ficov najbližší spolupracovník. Šipoš dal výpoveď

02.03.2018, 20:44
Autor:
TASRTASRklkl
Roman Šipoš tak reaguje na vraždu novinára Jána Kuciaka.

Riaditeľ kancelárie predsedu vlády Roman Šipoš dal výpoveď. Reagoval tak na vraždu novinára Jána Kuciaka a následne medializované informácie o prepojení ľudí blízkych premiérovi na Talianov podozrivých z napojenia na mafiu. Informáciu priniesol Denník N. 

Šipoš informáciu potvrdil aj pre TASR. Tvrdí, že vražda Kuciaka a jeho partnerky ho ľudsky, aj ako rodiča zasiahla. "Napriek tomu, že pevne verím, že sa nepotvrdí spojenie tejto nezmyselnej vraždy s politikou, dovoľujem si vyjadriť moju hlbokú úctu a úprimnú sústrasť rodinám týchto dvoch mladých ľudí," uvádza Šipoš.

Skončí k 1. aprílu

„Po zverejnení článku v Denníku N dňa 26. februára 2018 podvečer o závažných informáciách spájaných s aktuálnou kauzou smrti dvoch mladých ľudí na Slovensku, som sa hneď, ako mi to neplánované rodinné udalosti dovolili, osobne stretol s predsedom vlády. "

"Na tomto krátkom stretnutí som predsedovi vlády navrhol moje okamžité skončenie pracovného pomeru ku 1.aprílu 2018,“ povedal Šipoš pre Denník N.

O vražde novinára Jána Kuciaka informovali médiá už v pondelok 26. februára 2018. Ešte v ten deň sa objavili aj informácie o tom, že Kuciak pracoval na článku, ktorý odkrýval napojenie talianskej mafie 'Ndrangheta na ľudí blízkych Smeru.

V tejto súvislosti sa objavovali mená hlavnej štátnej radkyne Márie Troškovej a tajomníka bezpečnostnej rady štátu Viliama Jasaňa. Obaja v priebehu týždňa zo svojich funkcií dočasne odišli, kým sa vražda novinára nevyšetrí. 

Padol už aj minister

Pre smrť Jána Kuciaka už odstúpil aj minister kultúry Marek Maďarič (Smer).

Kvôli nesúhlasu s postupom koalície dnes z poslaneckého klubu Mosta-Híd odišiel Igor Janckulík. Ukončenie spolupráce s vládnym Mostom dnes avizoval aj ekonóm Tomáš Meravý. Ten pracoval ako poradca Bélu Bugára.

Roman Šipoš v minulosti pôsobil ako člen predstavenstva spoločností Východoslovenská energetika (VSE) Holding a Východoslovenská energetika. Z funkcie odišiel po minuloročnej kauze okolo cien energií. 

Ešte pred tým pôsobil aj ako šéf Úradu pre verejné obstarávanie (ÚVO). Odtiaľ odišiel počas Radičovej vlády. 

01 - Modified: 2024-04-26 11:04:40 - Feat.: - Title: Fico plánuje na desaťročie dopredu. Peniaze z plánu obnovy môžu byť štartom veľkej modernizácie 02 - Modified: 2024-04-26 10:39:47 - Feat.: - Title: PS ohlásilo ďalší protest v Bratislave. Ficova vláda valcuje ako autokrati, kritizuje Šimečka 03 - Modified: 2024-04-26 09:58:46 - Feat.: - Title: Fico: S Jourovou sme mali veľmi vážny rozhovor. Verím, že jej návšteva zatvorí ústa opozícii 04 - Modified: 2024-04-25 14:54:21 - Feat.: - Title: Potraviny na Slovensku sú drahšie ako v Poľsku o 39 percent. Fico sľuby nesplnil, tvrdí Matovič 05 - Modified: 2024-04-25 13:02:01 - Feat.: - Title: Konanie Fica vykazuje podľa Remišovej známky zastrašovania súdnej moci
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
26. apríl 2024 13:57