StoryEditor

Miškov má záujem o voličov Smeru, chce byť lepšou alternatívou

19.04.2015, 14:28
Autor:
TASRTASRpebpeb

S kým by mohol Smer-SD po budúcoročných parlamentných voľbách vládnuť? Jednou z reálnych možností je Slovenská národná strana. Jej predseda Andrej Danko v televíznej relácii TA3 v politike takúto možnosť nevylúčil.

Miškov chce voličov Smeru

Šéf strany SKOK Juraj Miškov ochotu, ani záujem rokovať o zostavení spoločnej vlády nepotvrdil.

“Mám záujem uchádzať sa o dôveru voličov Smeru, nie o stranu Smer-SD. Na rozdiel od mnohých kolegov z pravice som totiž presvedčený, že zmena bude možná iba vtedy, ak budeme aj pre voliča Smeru lepšou alternatívou,” povedal Miškov pre HNonline.

V televíznej diskusii vysvetlil, že jeho strana je občiansko-liberálna programová strana, ktorá má "rozum pravičiarov, ale srdce ľavičiarov".

"Slovenská občianska koalícia bude strana, ktorá bude mať srdce, chce naozaj prinášať riešenia určené ľuďom, ktorí žijú na Slovensku a v ich prospech. Pokiaľ toto považujeme za ľavicovosť, pokiaľ srdce je nejakým atribútom ľavicovosti, tak určite tento atribút v sebe budeme mať, ale to ešte nehovorí nič o tom, že budeme so Smerom spolupracovať," uviedol Miškov na otázku, či si vie predstaviť spoluprácu so Smerom-SD aj po najnovšej kauze Váhostav-SK.

Národniari nevylučujú nikoho

Danko vysvetlil, že odmieta súčasnú prax pravicových strán, ktoré sa vymedzujú, s kým v budúcnosti budú ochotné vládnuť a s kým nie. On osobne presadzuje podľa jeho slov hodnotovú politiku, ktorá by dokázala v konkrétnych veciach spojiť ľavicu s pravicou.

Šéf národniarov zároveň priblížil, že 6. júna predstavia v Košiciach svoj hodnotový program, ktorý je zmesou pravicových, ale i ľavicových opatrení. O tom, s kým pôjde alebo nepôjde do vlády, začne SNS uvažovať až po voľbách, vysvetlil Danko.

"Deň po tom, ako budú rozdané karty, sa rozprávať, kto s kým, ako a začo. Ja nevylučujem apriori nikoho," uviedol predseda SNS. Zároveň naznačil, že v prípade neúspechu v parlamentných voľbách z čela strany odíde.

Komplikovaná situácia pre Smer

Vládnemu Smeru-SD sa tento týždeň skomplikovala situácia po tom, ako sa rozhodol v parlamente odvolávať podpredsedu Národnej rady SR Jána Figeľa (KDH), ktorý v reakcii na to prvý raz odmietol povolebnú spoluprácu so Smerom-SD.

O kresťanských demokratoch sa už dlhšie špekuluje ako o možnom koaličnom partnerovi Smeru-SD v budúcej vláde. Alternatívou k tomu sa najnovšie javí aj SNS, ktorá v posledných predvolebných prieskumoch opakovane prekročila prah zvoliteľnosti. V tohtotýždňovom prieskume agentúry Focus dosiahla 5,7 percenta hlasov opýtaných respondentov.

01 - Modified: 2007-05-14 13:04:00 - Feat.: 0 - Title: Europoslanci HZDS by mohli požiadať aj o individuálne členstvo
01 - Modified: 2024-04-25 14:20:47 - Feat.: - Title: Pracovníci a sympatizanti RTVS prišli do práce v čiernom, sporný zákon preskúma eurokomisia 02 - Modified: 2024-04-24 12:02:02 - Feat.: - Title: Vláda schválila návrh na možné využitie pomoci v oblasti agrosektora 03 - Modified: 2024-04-24 10:01:12 - Feat.: - Title: Zmeny v RTVS znamenajú násilné ovládnutie média úzkou skupinou ľudí, kritizuje KDH 04 - Modified: 2024-04-24 09:49:39 - Feat.: - Title: Ficova vláda tvrdí, že všetky úlohy z akčného plánu boja proti obchodovaniu s ľuďmi sa splnili 05 - Modified: 2024-04-24 11:20:36 - Feat.: - Title: Vláda hasí veľký problém. Farmári môžu dostať bezúročnú pôžičku až do 100-tisíc eur, oznámil Fico
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
26. apríl 2024 05:43