StoryEditor

Fico reaguje na dokument Márie Troškovej: Nehnevajte sa, nie som expert na IT

03.02.2016, 10:59
Stopy kauzy okolo lekára Pavla Kostku môžu smerovať aj ďalej, ako len do Všeobecnej zdravotnej poisťovne, tvrdí podpredseda Siete Miroslav Beblavý.

Po tom, ako podpredseda Siete Miroslav Beblavý otvoril kauzu okolo lekára Pavla Kostku, doktor zo Spišskej Belej v reakcii, ktoré poslal viacerým médiám vrátane Hospodárskych novín uviedol, že ide o nepravdivé  informácie.

Kostka ďalej dodal, že pokiaľ bude Beblavý „vo svojich nezmyselných a nepravdivých útokoch pokračovať, klinika pristúpi k súdnej ochrane svojho dobrého mena.“

Portál tvnoviny.sk však priniesol informáciu, že reakcia lekára bola vytvorená autorom Máriou Troškovou. Toto meno sa stotožňuje s menom asistentky premiéra Roberta Fica.

Ten na túto kauzu reagoval na dnešnej tlačovej konferencii. „Nehnevajte sa, nie som expertom na IT. Pre mňa to končí,“ vyhlásil Fico.


Sieť ukázala na novú kauzu štátu. Masérovi platí 250 ročných platov sestier


Na celú kauzu okolo doktora Pavla Kostku premiér povedal, že médiá veľmi razantne žiada o nápravu. „Po tom, čo ste predviedli, sme si preverili informácie. Špeciálny kód udelil vtedajší riaditeľ Všeobecnej zdravotnej poisťovne Marián Faktor a vtedajší minister Ivan Uhliarik.  My sme tento kód zobrali. Toto je pravda, ktorú nikto nechce vidieť,“ doplnil Fico ku kauze. Doodal, že on nie je pacientom kliniky doktora Kostku.

Podľa informácií, ktoré máme k dispozícii, MUDr. Kostka poslal svoju reakciu na poslanca Beblavého viacerým médiám, ako aj viacerým verejným inštitúciám, vrátane Kancelárie predsedu vlády. Kategoricky odmietame, že by Mária Trošková písala alebo upravovala spomínané stanovisko a konštrukciu TV Markíza považujeme za smiešnu fabuláciu," reagovala hovorkyňa predsedu vlády Roberta Fica Beatrice Szabóová.

Beblavý v reakcii uviedol, že aj toto je dôkaz, že táto kauza nesmeruje len k Všeobecnej zdravotnej poisťovni, ale aj k samotnému premiérovi Robertovi Ficovi. „Budem pozorne sledovať jeho reakciu a podľa toho podniknem ďalšie kroky,“ odkázal pre hnonline.sk podpredseda Siete.

Strana Sieť v utorok zverejnil kauzu, kde podľa neho Štátna Všeobecná zdravotná poisťovňa (VšZP) platí masérovi výšku ročného platu 250 sestier. "Vláde sa podarilo nájsť maséra, ktorého služby si cení rovnako," skonštatoval dnes šéf mimoparlamentnej #Siete Radoslav Procházka.

Tvrdí, že zdroje na maséra by stačili na zvýšenie platov pre 1500 sestier. Strana upozornila, že za súčasnej vlády sa mimoriadne začalo dariť lekárov Pavlovi Kostkovi, ktorý na svojich klinikách poskytuje masáže či rehabilitácie.

Beblavý očakáva, že za vlaňajšok sa mohol ešte zdvojnásobiť. "Pán Kostka zažil vzostup, oproti ktorému je teta Anka úplný amatér," poznamenal. Podľa jeho informácií využívajú služby Kostkových zariadení manželky ministrov, s viacerými členmi vlády mal byť zároveň videný na káve.

Kostka najprv vlastnil ordináciu v Spišskej Belej. Ešte v roku 2010 mala jeho firma ročné tržby necelých 50-tisíc eur a nulový zisk, priblížil Beblavý.

Dariť sa mu začalo po nástupe exministerky zdravotníctva Zuzany Zvolenskej (nominantka Smer-SD) a bývalého šéfa VšZP Marcela Foraia. Za krátke obdobie otvoril kliniky nielen v Spišskej Belej, ale aj v Bratislave, Nitre, Žiline a Banskej Bystrici.

Kým súkromné poisťovne ich zazmluvnili len obmedzene, zmluvný objem zo strany VšZP vzrástol od roku 2012 o 2100 percent, vysvetlil Beblavý. Ročne majú od nej v súčasnosti zmluvu na vyše 3,2 milióna eur.


 

01 - Modified: 2008-01-28 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: Slabý dolár podporil zlato
01 - Modified: 2024-04-26 10:47:52 - Feat.: - Title: Vláda zdvihne daň z príjmov, tvrdí SaS. Ficov kabinet má podľa nich zasiahnuť aj do druhého piliera 02 - Modified: 2024-04-25 14:20:47 - Feat.: - Title: Pracovníci a sympatizanti RTVS prišli do práce v čiernom, sporný zákon preskúma eurokomisia 03 - Modified: 2024-04-26 14:30:00 - Feat.: - Title: Bitka o justíciu sa rozbehla naplno, na novej zápletke sú zaujímavé dve veci (komentár) 04 - Modified: 2024-04-24 12:02:02 - Feat.: - Title: Vláda schválila návrh na možné využitie pomoci v oblasti agrosektora 05 - Modified: 2024-04-24 10:01:12 - Feat.: - Title: Zmeny v RTVS znamenajú násilné ovládnutie média úzkou skupinou ľudí, kritizuje KDH
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
26. apríl 2024 21:38