StoryEditor

Ako bude prebiehať očkovanie učiteľov. Krajčí s Gröhlingom zverejnili podrobnosti

11.02.2021, 16:22
Autor:
TASRTASRredred
Cez víkend sa začne s očkovaním pedagogických zamestnancov do 55 rokov.

​Riaditelia škôl počas štvrtka alebo piatka (12. 2.) dostanú link s registráciou na očkovanie, cez ktorý sa budú môcť nahlásiť učitelia. Následne sa rozdelia do očkovacích centier. Oznámil to minister školstva, vedy, výskumu a športu Branislav Gröhling.

Cez víkend sa začne s očkovaním pedagogických zamestnancov do 55 rokov vakcínou od AstraZeneca.

​Zamestnanci nad 55 rokov sa budú očkovať od pondelka 15. februára, pričom prihlasovanie sa spustí nasledujúce dni.

Minister zdravotníctva Marek Krajčí povedal, že ministerstvo školstva zabezpečilo zoznam, ktorých učiteľov sa očkovanie bude týkať. Zamestnanci budú podľa Gröhlinga prerozdelení do dvoch skupín - do 55 rokov a nad 55 rokov.

Prvá fáza očkovania bude určená pre nasledovné skupiny:

  • pedagogický zamestnanec materskej školy
  • pedagogický zamestnanec špeciálnej materskej školy
  • pedagogický zamestnanec zabezpečujúci výučbu na I. stupni základnej školy alebo v ŠkD
  • pedagogický zamestnanec na špeciálnej základnej škole
  • pedagogický zamestnanec na strednej škole pre žiakov so zdravotným znevýhodnením,
    praktickej škole alebo odbornom učilišti
  • pedagogický zamestnanec zabezpečujúci výučbu končiaceho ročníka strednej školy

Ministerstvo zdravotníctva

Očkovať sa budú aj vychovávatelia či asistenti

V prvej fáze sa budú podľa Gröhlinga očkovať pedagogickí zamestnanci materskej školy, špeciálnych škôl, učitelia zabezpečujúci výučbu na prvom stupni základnej školy alebo v školskom klube detí, ale aj učitelia v končiacich ročníkoch stredných škôl.

Rovnako sa budú očkovať aj pedagogickí zamestnanci na strednej škole pre žiakov so zdravotným znevýhodnením, praktickej škole alebo odbornom učilišti.

"Do kategórie pedagogického zamestnanca na prvom stupni základných škôl budeme radiť aj asistentov, vychovávateľov alebo špeciálnych pedagógov," konkretizoval minister školstva.

Vyše 20-tisíc dávok

Očkovať sa začne cez víkend v Bratislave, Trenčíne, Prešove, Košiciach, Martine, Žiline, Trnave, Liptovskom Mikuláši a Dolnom Kubíne. Vakcinačné centrá počas týždňa od 15. do 19. februára budú v Nitre a Banskej Bystrici. Očkovanie bude trvať nasledujúce tri víkendy.

"Na Slovensku je momentálne 21 600 dávok vakcíny od AstraZeneca," povedal Krajčí. Celkovo bude k dispozícii na očkovanie 21 700 termínov od 13. do 19. februára.

Preukážu sa formulármi

Učitelia sa budú na očkovacích centrách preukazovať potvrdením o statuse učiteľa/pedagogického zamestnanca od riaditeľa školy.

Formulár na potvrdenie bude distribuovaný na školy a zverejnený v aScAgende a eŠkole.

Podľa prieskumu ministerstva školstva má o očkovanie proti ochoreniu COVID-19 záujem najmenej 60 percent učiteľov. "Ak to máme posúdiť podľa e-mailov a inej komunikácie, tak bude to číslo oveľa vyššie," dodal minister školstva.

Pandémia koronavírusu 18:04 Krajčí hovorí, že sa s premiérom angažujú v tom, aby sme mohli mať vakcíny aj mimo oficiálnych zásielok. 18:01 Preočkovanie bude aj v prípade učiteľov po 28 dňoch. 18:00 Krajčí tvrdí, že zriadenie očkovacích centier musí byť efektívne. Od marca by chcel rezort otvoriť v krajských mestách veľkokapacitné centrá. 17:47 Gröhling hovorí, že pre učiteľov nad 55 rokov bude spustená registrácia od pondelka.  17:44 Tento víkend bude podľa Grohlinga 21-tisíc termínov.  17:43 "Práve dnes nám spoločnosť Pfizer oznámila, že nám bude krátiť dodávky na tento mesiac. Spomalí sa tempo očkovania," hovorí Krajčí.  17:42 "Do kategórie pedagogického zamestnanca na prvom stupni budeme rátať aj asistentov a vychovávateľov," hovorí minister školstva.  Zamestnanci do 55 rokov sa budú očkovať od soboty. V očkovacom centre sa budú preukazovať, že sú pedagogickí zamestnanci. Vystavovať ho budú riaditelia učiteľom, hovorí Grohling. 17:40 Učitelia budú prerozdelení do dvoch skupín. Do 55 rokov a nad.  Riaditelia dostanú link na registrovanie a následne ho budú posielať učiteľom.  17:39 Prvá fáza bude trvať podľa ministra školstva tri víkendy. 17:38 Na očkovanie budú učitelia pozývaní postupne. Bude im vygenerovaný termín. 17:37 Minister Krajčí informuje o spustení očkovania učiteľov.  10:06 Počet pacientov v nemocniciach klesol po štyroch dňoch kontinuálneho rastu. Stále je však hospitalizovaných vyše 3 700 osôb.  10:05 Aktuálna bilancia Na Slovensku včera z PCR testov odhalili 2 487 nových prípadov. Testov spravili takmer 11-tisíc. Pribudlo aj 127 obetí.  08:35 Ľudí vyliečených z covidu zadržiava Čína týždne v nemocniciach, varuje Nemecko Nemecko odporúča cestovanie do Číny iba v nevyhnutných prípadoch. Ako dôvod uviedlo kruté čínske opatrenia v boji proti koronavírusu. Úrady tam napríklad ľudí, ktorí ochorenie COVID-19 prekonali, zadržiavajú v nemocničnej karanténe ešte celé týždne. Informovala o tom tlačová agentúra DPA. 08:21 Japonsko hlási doposiaľ najviac obetí za 24 hodín Japonsko hlási doposiaľ najvyšší počet obetí za 24 hodín, na ochorenie COVID-19 zomrelo 121 ľudí. Informovalo o tom vo štvrtok tamojšie ministerstvo zdravotníctva. Počet úmrtí sa tak v krajine zvýšil na 6678. 07:11 V Česku zomrel po očkovaní prvý človek; išlo o ťažko chorého seniora V súvislosti s očkovaním proti koronavírusu zomrel v Česku prvý človek. Informoval o tom v stredu český Štátny ústav pre kontrolu liečiv (SÚKL). Išlo o seniora, ktorý bol v terminálnom štádiu iného ochorenia a po podaní vakcíny sa u neho objavili nežiaduce účinky. Tie výrazne zhoršili jeho zdravotný stav, uviedla na svojej webstránke televízia TV Nova.

Koronavírus a Covid - 19

01 - Modified: 2024-04-16 15:10:56 - Feat.: - Title: V Česku je málo študentov učiteľstva, minister volá po spoločenskej objednávke 02 - Modified: 2024-03-14 16:10:20 - Feat.: - Title: Pozrite sa na výšku príplatkov, ktoré dostanú učitelia v jednotlivých mestách. Vyplácať sa budú už čoskoro 03 - Modified: 2024-03-14 11:54:18 - Feat.: - Title: Drucker: Učiteľom budú vyplácané regionálne príspevky, prvý má byť v apríli 04 - Modified: 2024-03-14 06:08:33 - Feat.: - Title: Záškrt po dekádach zabíja, čierneho kašľu pribúda. Antivaxeri sú ako sekta, tvrdí pediatrička 05 - Modified: 2024-03-17 14:00:00 - Feat.: - Title: Vedci preskúmali muža, ktorý absolvoval 217 očkovaní
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
20. apríl 2024 03:46