TASR/Vladimír Benko
StoryEditor

Majského zadržali v nemocnici. Krajský štátny zástupca v Prahe podal návrh na vzatie do väzby

05.08.2020, 17:14
Autor:
TASRTASR
O návrhu na vzatie do väzby bude rozhodovať Mestský súd v Prahe.

Mestský štátny zástupca v Prahe podal v stredu návrh na vzatie podnikateľa Jozefa Majského do predbežnej väzby.

O návrhu na vzatie do väzby bude rozhodovať Mestský súd v Prahe, informoval o tom hovorca Mestského štátneho zastupiteľstva v Prahe Aleš Cimbala.

Rozhodovať bude súd 

"Vo veci týkajúcej sa európskeho zatýkacieho rozkazu, ktorý bol tunajšiemu štátnemu zastupiteľstvu doručený 31. júla s cieľom zadržania a predania vyžiadanej osoby do výkonu nepodmienečného trestu odňatia slobody do Slovenskej republiky," povedal hovorca.

"Môžem informovať, že bol dnes dopoludnia podaný na Mestský súd v Prahe návrh na vzatie vyžiadanej osoby do predbežnej väzby. O návrhu na vzatie do väzby bude rozhodovať Mestský súd v Prahe," objasnil hovorca.

Dodal, že s vzhľadom na prebiehajúce predbežné vyšetrovanie sa zastupiteľstvo nebude bližšie vyjadrovať.

Voči akémukoľvek rozhodnutiu Mestského súdu v Prahe bude prípustná sťažnosť a o tej zase bude rozhodovať Vrchný súd v Prahe.

Hovorkyňa Mestského súdu v Prahe Markéta Puci potvrdila, že na súd bol doručený návrh na vzatie Majského do predbežnej väzby. O návrhu rozhodne súd v zákonnej lehote, to znamená vo štvrtok.

Obhajca Majského Peter Filip sa k návrhu nevyjadruje, keďže o konaní v Česku nie je informovaný.

U nás je vedený ako hľadaná osoba 

"Môžeme potvrdiť, že Jozef Majský bol v utorok o 12.25 h zadržaný v pražskej nemocnici. To, čo bude nasledovať, je v plnej kompetencii českých orgánov," uviedla v utorok slovenská polícia.

Priblížila, že stále platí, že Majský nenastúpil do výkonu trestu na základe právoplatného rozsudku.

"Je aj naďalej zo strany slovenskej polície vedený ako hľadaná osoba," dodala polícia a zároveň deklarovala, že v prípade potreby bude Policajný zbor maximálne súčinný s cieľom zadosťučinenia spravodlivosti.

Senát Najvyššieho súdu koncom júla zamietol Majského odvolanie v kauze podvodu na nebankovky Horizont Slovakia a BMG Invest.

Platí teda rozhodnutie Špecializovaného trestného súdu v Pezinku z roku 2015, ktorý ho odsúdil na deväť rokov odňatia slobody.

Po Majskom bolo na základe platného európskeho zatýkacieho rozkazu vyhlásené národné i medzinárodné pátranie.

01 - Modified: 2024-04-25 08:58:51 - Feat.: - Title: Ďalší odchod z Fialovej vlády, končí ministerka pre vedu a výskum 02 - Modified: 2024-04-25 09:04:50 - Feat.: - Title: Mrazy v Česku boli pre ovocinárov fatálne, mnohí hlásia stopercentnú škodu 03 - Modified: 2024-04-25 05:39:20 - Feat.: - Title: Súd s Kuffovcami bude pokračovať v júli 04 - Modified: 2024-04-24 10:55:28 - Feat.: - Title: Česká polícia rozbila gang falošných bankárov. Spáchali škody vo výške desiatok miliónov korún 05 - Modified: 2024-04-23 20:35:28 - Feat.: - Title: Námestník ministra obrany v Rusku bol zadržaný pre podozrenie z korupcie
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
26. apríl 2024 03:36