Petra KrištúfkováTASR/M. Baumann
StoryEditor

Kollárovo hnutie o kauze Krištúfkovej: Vtedy nikto netušil, akých skutkov sa Kočner dopustí

20.06.2020, 13:04
Autor:
TASRTASR
Hnutie Sme rodina zdôraznilo, že ide o stretnutie z roku 2009, kedy ešte nikto nemohol tušiť, že sa z Kočnera stane "závadová osoba".

Poslankyňa Národnej rady a splnomocnenkyňa vlády pre rodinu Petra Krištúfková (Sme rodina) vylúčila akýkoľvek kamarátsky vzťah s Marianom Kočnerom, kamarátsky vzťah mala s jeho bývalou manželkou Karolínou. Uviedlo to hnutie Sme rodina.

"Pozvanie na dovolenku vrátane cesty iniciovala pani Karolína, poslankyňa Krištúfková to spolu s deťmi prijala," reagovalo hnutie na medializované fotografie Krištúfkovej z jachty Kočnera, ktorý je obžalovaný v kauze vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej.

Hnutie si zastalo Kríštúfkovú

Hnutie zdôraznilo, že ide o stretnutie z roku 2009, kedy ešte nikto nemohol tušiť, že sa z Kočnera stane "závadová osoba".

"Samotné médiá, ktoré sa teraz tejto téme venujú, vtedy z Mariana K. robili verejne známu osobu, ktorá bola na titulných stránkach. Vtedy naozaj nikto nemohol tušiť, čoho a akých skutkov sa dopustí. Z tohto dôvodu hnutie Sme rodina nepovažuje sa správne spájať meno poslankyne Krištúfkovej s osobou Mariana K., nakoľko sa poslankyňa stýkala len s jeho manželkou Karolínou, a to pred rokom 2010," zdôraznilo.

Keďže sú medializované fotografie z roku 2009, Krištúfková si podľa tlačového oddelenia Sme rodina s istotou nespomína, či Kočner vtedy svoju exmanželku na lodi navštívil. Hnutie dodalo, že Krištúfková už všetky otázky k tejto téme jasne vysvetlila.

Na stretnutia si nepamätá

Medializované fotografie majú pochádzať z počítača dcéry Kočnera, ktorý zaistila polícia pri razii v jeho dome. Viacerým médiám ich sprístupnila medzinárodná novinárska organizácia (OCCRP). Spoločná fotka Krištúfkovej s Marianom Kočnerom. Medzi zadržanými fotografiami podľa denníka Sme nie je.

O vzťahoch medzi Krištúfkovou a Marianom Kočnerom majú podľa portálu Aktuality.sk a Denníka N svedčiť aj správy z mobilu obžalovaného. Krištúfková mu mala poslať správy, ktoré sa pravdepodobne týkali spoločných stretnutí ešte v roku 2015.

Pre Nový Čas Krištúfková uviedla, že sa s Kočnerom napokon nestretla a že si nepamätá, že by ho za posledných päť až šesť rokov vôbec niekde videla.

01 - Modified: 2024-03-05 11:07:45 - Feat.: - Title: Kočner žiadal odškodné 100-tisíc eur. Vo verdikte mu súd v Luxemburgu priznal len zlomok 02 - Modified: 2023-10-02 09:21:14 - Feat.: - Title: Myslel som, že návrat Fica ľudia nedovolia, hovorí otec zavraždeného novinára Kuciaka 03 - Modified: 2023-05-17 17:33:28 - Feat.: - Title: Advokát Kamenec: Prokurátori pri doživotí pre Kočnera tvrdia, že je nebezpečný pre spoločnosť 04 - Modified: 2023-03-17 09:08:31 - Feat.: - Title: Kauza Kuciak a príprava vrážd prokurátorov pokračuje výsluchmi. Predvolaní boli štyria svedkovia 05 - Modified: 2023-02-21 09:44:12 - Feat.: - Title: Päť rokov od vraždy: Politici nenaplnili očakávania, ale jedna vec sa predsa len splnila
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
26. apríl 2024 08:51