TASR – Jakub Kotian
StoryEditor

Matovič kritizoval ministra Gröhlinga: Dúfam, že dostane maximálnu možnú pokutu

01.04.2020, 12:02
Autor:
klkl
Premiér zároveň odsúdil aj opatrenie, ktoré Gröhling avizoval.

Premiér Igor Matovič na brífingu ostro kritizoval ministra školstva Branislava Gröhlinga za to, že počas včerajšej tlačovej besedy po rokovaní vlády nemal na sebe ochranné rúško. 

"Keď som si pozeral záznam, tak som bol zhrozený, že minister školstva tu stál bez rúška. Dúfam, že dostane maximálnu možnú pokutu," povedal. 

Minister na kritiku premiéra reagoval na sociálnej sieti: "Včera som sa v rýchlosti postavil pred novinárov omylom bez rúška. Som rád, že vzniká Fond vzájomnej pomoci pre problémy ľudí postihnutých touto situáciou a ja doňho prispejem svojim celým mesačným platom ako ospravedlnenie. Na vysvetlenie: chcel som čo najrýchlejšie oznámiť opatrenie, ktoré môže pomôcť sociálne odkázaným."

Včerajší brífing ministra školstva si môžete pozrieť tu:

Premiér zároveň odsúdil aj opatrenie, ktoré Gröhling avizoval. Ide o opätovné otvorenie školských jedální. Matovičovi vadí, že to minister najprv nekonzultoval s ústredným krízovým štábom.

"Mrzí ma táto iniciatíva ministra školstva. Bez toho, aby to komunikoval s ústredným krízovým štábom," tvrdí o otváraní školských jedální Matovič.

"Bol som ubezpečený, že to rozhodnutie bude len v duchu, že budú variť ako ostatné reštaurácie," dodal. 

Jedálne by mali slúžiť podľa Gröhlinga najmä na prípravu stravy pre seniorov. "Pre mňa je to veľmi pozitívna správa, hlavne smerom k sociálne vylúčeným spoločenstvám, pre ktoré sme sa snažili veľmi urýchlene nejakým spôsobom vyriešiť ich stravovanie,“ povedal na včerajšej tlačovej konferencii. 

Rozhodnutie musí oficiálne vydať hlavný hygienik Ján Mikas. 

Gröhling sa na dnešnom brífingu ospravedlnil, za to že nemal na sebe rúško. Označil to za ľudské pochybenie. "Komunikoval som už aj s premiérom, pokutu zaplatím," povedal. Zároveň dodal, že prispeje celým svojim platom do Fondu vzájomnej pomoci, ktorý dnes avizoval premiér.

Pre Gröhlinga hrozí za to, že nemal rúško pokuta až 1 659 eur, pripustil pre HN hovorca prezídia Policajného zboru Michal Slivka. Prejednanie priestupku je však v kompetencii okresného úradu. 

"Navrhli sme, aby sme počas mimoriadnej situácie tento priestupok mohli prejednávať v blokovom konaní priamo, spolu s mestskou políciou," dodal Slivka.

Koronavírus a Covid - 19

01 - Modified: 2024-04-25 14:54:21 - Feat.: - Title: Potraviny na Slovensku sú drahšie ako v Poľsku o 39 percent. Fico sľuby nesplnil, tvrdí Matovič 02 - Modified: 2024-04-22 12:11:43 - Feat.: - Title: Fico chce ovládnuť RTVS, tvrdí Gröhling. Šimečka odmieta útoky na kultúrnu obec 03 - Modified: 2024-04-20 22:00:00 - Feat.: - Title: Výroky politikov: Taraba sa zahral na Fica. Šimečka vyzýva premiéra ohľadne eurofondov 04 - Modified: 2024-04-18 14:18:55 - Feat.: - Title: Gröhling: Zákon k situácii s medveďmi je nebezpečný, rieši aj vlky a rysy 05 - Modified: 2024-04-16 10:42:29 - Feat.: - Title: Ako zlacniť benzín o 20 centov? SaS apeluje na Fica, predstavila návrh
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
26. apríl 2024 05:10