TASR - Martin Baumann
StoryEditor

Slováka indického pôvodu súd definitívne oslobodil. Konal v nutnej obrane

11.07.2019, 10:56
Autor:
TASRTASR
Jeho incident s dvoma mužmi sa odohral pred viac ako rokom a pol v centre Bratislavy.

Slovenského občana indického pôvodu Nishita Timothyho vo štvrtok trojčlenný senát odvolacieho Krajského súdu (KS) v Bratislave definitívne oslobodil spod obžaloby z vraždy, ktorá sa odohrala pred viac ako rokom aj pol v centre Bratislavy. KS na svojom verejnom zasadnutí tak potvrdil minuloročný rozsudok Okresného súdu Bratislava I.

"OS BA I správne rozhodol a vyhodnotil dôkazy. Prvostupňový súd vyložil, ktoré skutočnosti vzal za dokázané v prospech obžalovaného. Aj odvolací súd KS konštatuje, že skutok nebol trestným činom a konanie obžalovaného bolo v nutnej obrane. Súd nižšieho stupňa správne vyhodnotil, že došlo k verbálnemu aj fyzickému konfliktu medzi poškodenými a obžalovaným," uviedol okrem iného predseda trojčlenného senátu KS v odôvodnení rozsudku.

Ako ďalej dodal, obžalovaný bol verbálne napadnutý a zdvíhal obe ruky nad hlavu. Priebeh incidentu bol zaznamenaný na viacerých kamerách. Rovnako bolo dokázané, že obe strany boli pod vplyvom alkoholu.

"V plnom rozsahu sa pridržiavam svojho odvolania a navrhujem KS, aby rozsudok prvostupňového súdu zrušil a vrátil mu na nové prejednanie a rozhodnutie," povedal pred vynesením verdiktu vo svojom záverečnom návrhu prokurátor KP v Bratislave.

"Navrhujem odvolanie prokurátora ako nedôvodné zamietnuť," povedal obhajca obžalovaného. "Stále som veľmi smutný z tej udalosti, ktorá sa stala, no súhlasím s rozsudkom OS BA I," povedal na záver verejného zasadnutia Timothy.

Jeho incident s dvoma mužmi sa odohral pred viac ako rokom a pol v centre Bratislavy. Odvolacieho konania sa vo štvrtok zúčastnil Timothy a aj príbuzní obete. Odvolací súd sa zaoberal rozsudkom nižšieho súdu a odvolaním prokurátora KP.

Potýčka pre taxík sa odohrala počas noci na jeseň 2017 v centre Bratislavy, v blízkosti Veľvyslanectva SRN. Timothy použil nôž voči 37-ročnému Bratislavčanovi Branislavovi B., ktorý následkom rezného poranenia podľahol. Ďalšiemu poškodenému spôsobil rezné poranenia. Incidentu predchádzal verbálny konflikt, o čom svedčia aj kamerové záznamy.

V minulosti mal byť Timothy údajne verbálne napádaný pre svoj pôvod. Útoky však na polícii nikdy neohlásil.

01 - Modified: 2024-04-26 08:47:39 - Feat.: - Title: Lovestream oznámil brutálne mená prere tento ročník. Do Bratislavy príde Macklemore, 50 Cent aj Rita Ora 02 - Modified: 2024-04-26 08:03:26 - Feat.: - Title: Šesť sudcovských zástupcov chce, aby Mazáka nahradila Kosová. Ako dôležitú vidia apolitickosť 03 - Modified: 2024-04-25 08:03:18 - Feat.: - Title: Novou šéfkou bratislavskej dopravnej komisie bude viceprimátorka Tatiana Kratochvílová 04 - Modified: 2024-04-25 06:19:05 - Feat.: - Title: Vodiči pozor: Na D2 na vjazde do Bratislavy z Malaciek sa zdržíte hodinu 05 - Modified: 2024-04-25 05:39:20 - Feat.: - Title: Súd s Kuffovcami bude pokračovať v júli
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
26. apríl 2024 12:28