StoryEditor

Objavila sa nová nahrávka. Tá má ukazovať, ako Kočner podplácal Trnku

07.01.2019, 16:51
Autor:
tbatba
Bývalý generálny prokurátor Dobroslav Trnka korumpovanie Kočnerom popiera.

Kontroverzný podnikateľ Marian Kočner si mal nahrať rozhovor s bývalým generálnym prokurátorom Dobroslavom Trnkom.

Nahrávka má ukazovať, ako Kočner korumpoval Trnku, ale aj poslancov parlamentu pri voľbe generálneho prokurátora, informuje Denník N.

Okrem toho sa má hovoriť na nahrávke aj o úplatkoch za prepustenie z väzby Jozefa Majského, kauze Glance House, alebo kšeftovaní s nahrávkami v kauze Gorila

​K  spomínanej nahrávke sa mali dostať vyšetrovatelia, ktorí pracujú na vražde novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej. 

Kvasnica nahrávku potvrdil

„Môžem potvrdiť, že v piatok som v mene svojej klientky požiadal o prepis rozhovoru medzi pánom Kočnerom a jedným z najvyšších ústavných činiteľov," povedal Denníku N právny zástupca Zlatice Kušnírovej Roman Kvasnica.

"Z tohto rozhovoru má byť zrejmé, že pán Kočner korupčne ovplyvňoval trestné konania vedené na Slovensku," dodal Kvasnica.

Trnka to popiera

Trnka korumpovanie Kočnerom popiera: „To sú dobré pekné výmysly a pekné reči. Možno si na to spomeniem alebo nie, ale toto sú hlúposti, čo mi hovoríte, nemienim na to ani reagovať,“ povedal Denníku N Trnka. 

"Od Kočnera som nikdy žiadny úplatok nezobral," povedal bývalý generálny prokurátor. Dodal, že ak to budú vážne veci, tak ho asi osloví polícia.

Kauza Glance House

Bytovka Glance House v Bernolákove je terčom medializácie pre jej zvláštny prevod na firmu blízku Kočnerovi.

V súvislosti s ňou sa objavuje aj meno bývalého generálneho prokurátora Dobroslava Trnku, ktorý pre ňu stratil aj miesto, keď čelil podozreniam, že v prospech Kočnera nezasiahol v kauze.

V roku 2012 ešte ako zastupujúci generálny prokurátor umožnil odblokovanie bytového domu v Bernolákove, a tak potvrdil súhlas s prevodom nehnuteľností.

01 - Modified: 2023-10-25 15:48:43 - Feat.: - Title: Zomrel bývalý generálny prokurátor Dobroslav Trnka 02 - Modified: 2023-09-25 12:37:29 - Feat.: - Title: Desivé slová kozmonautov z misie Apollo 1. V nahrávke bolo počuť výkriky agónie horiacich mužov 03 - Modified: 2023-04-06 11:29:56 - Feat.: - Title: Bývalého generálneho prokurátora Dobroslava Trnku obvinili zo zneužitia právomoci verejného činiteľa 04 - Modified: 2023-03-28 09:22:02 - Feat.: - Title: Putin je prázdny Satan, ľudia okolo neho sú vymletá spodina. Unikol telefonát členov ruskej elity na adresu Kremľa 05 - Modified: 2022-10-07 09:51:40 - Feat.: - Title: Fico vypovedal ako svedok v prípade, v ktorom sú zo spáchania závažného zločinu podozriví elitní prokurátori
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
27. apríl 2024 01:57