StoryEditor

"Ako je možné, že to vedia novinári?" reaguje Kaliňák na kauzu okolo Bödöra

13.12.2018, 13:59
Autor:
chocho
Väzby medzi Bödörovcami a vedením polície neboli, tvrdí exminister vnútra.

Ak vedia novinári o tom, že NAKA chcela zadržať a vypočuť Norberta Bödöra, muselo o tom vedieť aj širšie okolie ľudí. Vyhlásil to exminister vnútra a poslanec Smeru Robert Kaliňák v reakcii na informáciu, že syn majiteľa Bonulu Miroslava Bödöra sa skôr, ako ho stihli zadržať, sám prihlásil na polícii.

Že nitriansky podnikateľ predbehol príslušníkov NAKA a sám sa na polícii objavil, nesvedčí z pohľadu Kaliňáka "vôbec o ničom."

"Ako je možné, že to vedia novinári?" reagoval exminister na otázku, ako je možné, že Norbert Bödör vedel o tom, že ho NAKA plánuje zadržať. Podľa neho totiž majú novinári najlepšie informácie zo spisu.

"Ak chcete, aby ľudia, ktorí sa pohybujú v bezpečnostnom prostredí dlhé roky, majú najväčšiu bezpečnostnú agentúru, že sa nedopočujú alebo podľa nejakých krokov sa nedozvedia, tak to je ťažko povedať," povedal Kaliňák.

Zároveň exminister tvrdí, že väzby medzi Bödörovcami a vedením polície neboli. Známy je rodinný vzťah Bödörovcov s bývalým policajným prezidentom Tiborom Gašparom aj fakt, že manželka bývalého riaditeľa protikorupčnej jednotky Róberta Krajmera Mária s Norbertom ​Bödörom podnikala.

Opačný názor ako poslanec Smeru má však exminister obrany a poslanec opozičnej strany SaS Ľubomír Galko. Ten tvrdí, že Norbert Bödör dostal informácie od niekoho z vyšetrovacieho tímu. "Toto je vážny problém," zdôraznil.

Norbert Bödör má byť podozrivý v súvislosti s vraždou novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej zo sledovania novinárov. Pred niekoľkými dňami mal prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry vydať príkaz na jeho zadržanie z dôvodu jeho výsluchu. Syn majiteľa Bonulu svoje zadržanie predbehol a na polícii sa prihlásil sám s tým, že je pripravený spolupracovať, čo sám potvrdil.

Polícia však tieto informácie poprela a tvrdí, že niekto sa ich zverejnením snaží mariť vyšetrovanie.

01 - Modified: 2024-04-17 08:43:16 - Feat.: - Title: Odchádzajú prokurátori, ktorí dozorovali prípad vraždy Jána Kuciaka 02 - Modified: 2024-04-17 15:30:00 - Feat.: - Title: Zlá atmosféra a koniec prokurátorov: Trauma sa predlžuje 03 - Modified: 2024-02-25 11:40:20 - Feat.: - Title: Výroky politikov: Vláda uznala svoju krutú chybu, myslí si Šimečka. Taraba to vidí úplne inak 04 - Modified: 2024-02-21 12:24:21 - Feat.: - Title: Nevyšetrenie vraždy Kuciaka je "smutnou vizitkou" špeciálnej prokuratúry a NAKA, vyhlásil Taraba 05 - Modified: 2024-02-21 12:11:47 - Feat.: - Title: Nezabúdam na smrť Jána a Martiny. Čaputová si uctila pamiatku zavraždeného novinára Kuciaka a jeho snúbenice
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
26. apríl 2024 06:21