StoryEditor

NAKA mala chcieť zadržať Bödöra, Lučanský hovorí o diskreditácii svojej osoby

13.12.2018, 10:04
Autor:
chocho
Syn majiteľa SBS Bonul sa na polícii prihlásil sám s tým, že je pripravený spolupracovať.

Syn majiteľa SBS Bonul Miroslava Bödöra Norbert má byť podozrivý v súvislosti s vraždou novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej. Pred niekoľkými dňami mal prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry vydať príkaz na jeho zadržanie z dôvodu jeho výsluchu. Informuje o tom Denník N na svojom webe s tým, že Bödör sa mal podieľať na sledovaní novinárov.

​Norbert ​Bödör však svoje zadržanie predbehol a už predtým sám prišiel na políciu pripravený spolupracovať. Tým mal orgány činné v trestnom konaní prekvapiť, keďže vyvstala otázka, odkiaľ o svojom plánovanom zadržaní vedel.

S Bödörom sa policajti následne dohodli, že ho nezadržia, ale len vypočujú.

Kočnerovo auto pred Bödörovým hotelom 

Sledovanie novinárov si mal približne rok pred vraždou objednať Marian Kočner, aktuálne vo vyšetrovacej väzbe v kauze televízne zmenky a zároveň podozrivý v prípade vraždy Kuciaka, u bývalého šéfa kontrarozviedky SIS Petra Tótha. Ten má ako utajený svedok spolupracovať s políciou.

Práve Kočnerovo auto parkovalo niekoľko týždňov po vražde pred nitrianskym hotelom Zlatý kľúčik, ktorý je spájaný s Bödörovcami.

Popiera, že by mal informácie o vražde

Bödör priznal, že na políciu prišiel sám, nie však z dôvodu, že by bol vopred informovaný z vyšetrovacieho tímu. Tvrdí, že informácie o tom, že môže mať niečo spoločné s vraždou, sa ho dotýkajú. Popiera zároveň, že by o vražde alebo o sledovaní novinárov niečo vedel.

Podľa polície sa však tieto informácie nezakladajú na pravde. "V prípade publikovaných informácií sa domnievame, že ide o informácie, ktoré niekto podsúva v snahe mariť vyšetrovanie, nakoľko sa úplne nezakladajú na pravde," tvrdí policajný hovorca Michal Slivka.

Úrad špeciálnej prokuratúry sa vyjadrovať odmietol. "Nebudeme poskytovať žiadne informácie, ani komentovať informácie z neoverených zdrojov, aby sme nezmarili alebo nesťažili vyšetrovanie," vyjadrila sa hovorkyňa Jana Tökölyová.

Informovala však, že úniky informácií z vyšetrovacieho spisu v trestnej veci voči obvineným z vraždy Kuciaka a Kušnírovej sú "predmetom samostatného trestného konania realizovaného príslušnými vyšetrovacími zložkami."

Lučanský je rozhorčený

Policajný prezident Milan Lučanský pre Denník N vyjadril rozhorčenie a sklamanie z únikov dôležitých informácií. Z toho dôvodu navrhne riaditeľovi protizločineckej jednotky a šéfovi tímu Petrovi Juhásovi, aby bol počet ľudí pracujúcich na objasnení vraždy okresaný na minimum.

"Zvyšok, ktorý pracuje na prípadoch, o ktorých písal Ján Kuciak, navrhnem vyčleniť. Prípady, o ktorých písal novinár, by sa robili samostatne a jednotlivo,“ povedal šéf polície.

Milan Lučanský sa večer opätovne vrátil ku kauze a v komentári zverejnenom na portáli Aktuality.sk uviedol, že medializované informácie v ňom vyvolávajú podozrenie, či za únikom informácii nie sú osoby, ktoré ho chcú zdiskreditovať. 

Že Bödörovci majú blízko k polícii, je verejne známe. Kým s bývalým policajným prezidentom Tiborom Gašparom sú rodinne previazaní, manželka bývalého riaditeľa protikorupčnej jednotky Róberta Krajmera Mária s Norbertom ​Bödörom podnikala.

01 - Modified: 2024-04-17 08:43:16 - Feat.: - Title: Odchádzajú prokurátori, ktorí dozorovali prípad vraždy Jána Kuciaka 02 - Modified: 2024-04-17 15:30:00 - Feat.: - Title: Zlá atmosféra a koniec prokurátorov: Trauma sa predlžuje 03 - Modified: 2024-02-25 11:40:20 - Feat.: - Title: Výroky politikov: Vláda uznala svoju krutú chybu, myslí si Šimečka. Taraba to vidí úplne inak 04 - Modified: 2024-02-21 12:24:21 - Feat.: - Title: Nevyšetrenie vraždy Kuciaka je "smutnou vizitkou" špeciálnej prokuratúry a NAKA, vyhlásil Taraba 05 - Modified: 2024-02-21 12:11:47 - Feat.: - Title: Nezabúdam na smrť Jána a Martiny. Čaputová si uctila pamiatku zavraždeného novinára Kuciaka a jeho snúbenice
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
24. apríl 2024 10:55