StoryEditor

Fico sa bude tváriť ako víťaz. Kiskovi chce uškodiť, ako sa len dá, hodnotí politológ

14.05.2018, 20:00
Autor:
lmlm
Podľa politológa Tomáša Koziaka má bývalý premiér Robert Fico na útoky voči prezidentovi Andrejovi Kiskovi viacero dôvodov.

Robert Fico sa už pripravuje na utorok, nech to dopadne akokoľvek, bude sa tváriť ako víťaz.

Takto hodnotí politológ Tomáš Koziak brífing bývalého premiéra, na ktorom vyzval Kisku, aby nekandidoval za prezidenta, pretože podľa neho na to nie je morálne spôsobilý.

​Opieral sa o finančnú správu, ktorú dnes na výbore v parlamente dostanú členovia Výboru pre nezlučiteľnosť funkcií a týka sa jeho bývalej spoločnosti KTAG, ktorú vyšetrovali kvôli možným daňovým únikom.

"Keď sa Kiska rozhodne nekandidovať, bude Fico hovoriť, áno tie obvinenia boli také závažné, že Kisku diskvalifikujú a preto nejde do ďalšej volebnej súťaže. A akonáhle povie, že ide kandidovať tak Fico vytiahne tieto závažné obvinenia a bude hovoriť, že Kiska morálne zlyhal a nemá právo kandidovať. Smeruje to k tomu, že sa bude chcieť tváriť ako víťaz, potrebuje vyťažiť maximum," zhodnotil pre HNonline.sk Koziak.

Podľa politológa má Fico na útoky proti prezidentovi viacero dôvodov.

Koziak spomína hlavne osobný odpor, pretože Kiska bol jediný na slovenskej politickej scéne, ktorý Ficovi uštedril porážku.

"A uštedril mu veľmi krutú porážku vo volebnom súboji. Ľudia ako Fico sú žatažení na politickú moc, z toho sa určite nespamätal, aj preto bol jeho vzťah s Kiskom napätý počas celého obdobia, čo je Kiska prezidentom," hovorí politológ.

Ďalším dôvodom má byť fakt, že Kiska je pre Fica chyba v systéme.

"Kiska je posledná inšititúcia, posledný človek, ktorý sa dokázal Ficovi postaviť a pomenoval v kľúčových momentoch dôležité záležitosti. Kiska mu dramaticky sťažoval pozíciu byť premiérom a šéfom vládnej strany. Fico chce jednoducho na záver politickej kariéry uškodiť Kiskovi, ako sa len dá," uzavrel politológ.

01 - Modified: 2024-04-30 13:30:27 - Feat.: - Title: Najnovší prieskum: Koalícia by bola ešte silnejšia, klesli Smer aj PS 02 - Modified: 2024-04-30 13:56:36 - Feat.: - Title: Zmeny v Súdnej rade: Smer čaká, že Harabina potopí Hlas. Opozícia sa búri 03 - Modified: 2024-04-17 22:00:00 - Feat.: - Title: Hovoria im vlci. Aká je agenda mladých smerákov v parlamente? Glücka zaujímajú regióny, Mažgúta kultúra 04 - Modified: 2024-04-13 15:44:19 - Feat.: - Title: "Fico tomu nerozumie." SaS je skeptická voči vyjadreniam premiéra o znižovaní počtu štátnych úradníkov 05 - Modified: 2024-04-13 12:45:43 - Feat.: - Title: Slovensko odmieta Migračný pakt Európskej únie, tvrdí Fico. Hrozbu pokuty nepovažuje za demokratickú
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
01. máj 2024 13:37