Igor MatovičTASR/Martin Baumann
StoryEditor

Kto zradí raz, zradí aj druhýkrát. Politici reagujú na vládu

14.03.2018, 18:52
Autor:
redred
Toto riešenie na systémovú zmenu stačiť nebude, odkazuje Ľubomír Galko z SaS.

Premiér Robert Fico ponúkol svoju demisiu, má však podmienky. Oznámil to na tlačovej konferencii spoločne s koaličnými partnermi Bélom Bugárom a Andrejom Dankom. 

Spoločné vyhlásenie koaličných lídrov sa nepáči poslancom opozície, inak to však vnímajú poslanci z radov vládnych strán. 

Igor Matovič, OĽaNO: Kto zradí raz, zradí aj druhýkrát.

Ľubomír Galko, SaS: Ak aj odíde Fico a Most-Híd získa ministerstvo vnútra, na systémovú zmenu to nebude stačiť. Lucii Žitnanskej by som sa čudoval, keby na niečo také pristúpila.

Andrej Kiska, prezident: Prezident Kiska sa dnes stretol s predsedami koaličných strán, ktorí ho informovali o ich návrhu riešenia politickej krízy na Slovensku. Informovali ho tiež, že prinesú minimálne 76 podpisov poslancov Národnej rady, ktorí budú podporovať návrh riešenia vládnej koalície. 

Milan Krajniak, Sme rodina: Uvedomil som si, že oni už o sebe nedokážu povedať nič pekné. Roky vedia iba nadávať na ostatných. Už nemajú pozitívny program.

Natália Blahová, SaS: Táto vládna kríza nie je o výmene figúrok. Stali sme sa svedkami, že Robert Fico navrhuje výmenu figúrok. Vláda ale nie je o ňom, ale o štruktúrach prerastených do každého kúta štátu. Nemôže to stačiť nám ani občanom a rozhodne im to nestačí.

Peter Kresák, Most-Híd: Strane Most sa podarilo dosiahnuť, že z Úradu vlády odstúpil minister Robert Kaliňák aj premiér Robert Fico. Máme výsledky volieb, rešpektujme ich. Boli námietky voči niektorým funkcionárom a vďaka tlaku Mosta-Hídu sa podarilo dosiahnuť, že sa vymenili.

Boris Kollár, Sme rodina: Demisia predsedu vlády Roberta Fica už verejnosti možno stačiť nebude. Keď chceme obnoviť dôveru v štát, mali by rozhodnúť ľudia a nie politici či oligarchovia v zákulisí. Za nás by bolo najčistejšie, keby to odovzdali do rúk ľuďom. 

Ondrej Dostál, OKS: Charakter zasa raz rozhodol.

Progresívne Slovensko: Rekonštrukcia vlády uvrhne Slovensko do ešte hlbšej krízy, s nebezpečnými dôsledkami pre dôveru ľudí v demokratický štát.

01 - Modified: 2023-05-07 15:44:57 - Feat.: - Title: Kam nemôže čert, pošle Čaputovú (komentár Kataríny Šelestiakovej) 02 - Modified: 2023-05-07 10:16:57 - Feat.: - Title: Úradnícka vláda: Prezidentka potrebuje podporu strán v parlamente (otázky a odpovede) 03 - Modified: 2023-05-05 22:00:00 - Feat.: - Title: Koniec Milanovej aj Gyimesiho. Z Remišovej urobí úradnícka vláda jedinú poslankyňu Za ľudí 04 - Modified: 2023-05-05 13:32:40 - Feat.: - Title: Vládna kríza: Káčer končí na ministerskom poste, má opustiť aj Hegerových Demokratov 05 - Modified: 2023-05-08 15:15:46 - Feat.: - Title: Nový kabinet nepotrebuje dôveru parlamentu. Vládnuť môže aj tak
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
27. apríl 2024 04:31