TASR/Jakub Kotian
StoryEditor

Polícia sa ohradzuje voči obvineniu Kosíka. Ten povedal, že Remiášová by mala dať facku Gašparovi

22.12.2017, 14:22
Autor:
pebpebTASRTASR
Bývalý člen SIS Ľuboš Kosík obvinil policajného prezidenta Tibora Gašpara z nečinnosti.

Polícia nebude komentovať medializované vyjadrenia bývalého príslušníka Slovenskej informačnej služby (SIS) Ľuboša Kosíka, týkajúce sa prípadu násilného zavlečenia Michala Kováča ml. do cudziny.

"Konaním v tejto veci, po zrušení amnestií, sa zaoberá momentálne Okresný súd Bratislava III, ktorý musí rozhodnúť o ďalšom postupe," uviedol hovorca Prezídia Policajného zboru (PPZ) Martin Wäldl.

​Zároveň sa v mene polície ohradil voči Kosíkovým obvineniam, poukazujúcim na údajnú nečinnosť prezidenta PZ. "Pán Kosík bol pred svojím útekom niekoľkokrát na polícii aj z podnetu prezidenta PZ a mohol uviesť skutočnosti a informácie o trestnej činnosti, na ktorej sa buď zúčastnil, alebo o nej vedel, o čom svedčia zápisnice, ktoré s ním boli spísané," zdôraznil Wäldl.

"Prezident PZ preto nebude ďalej komentovať tvrdenia osoby na úteku, odsúdenej za závažnú trestnú činnosť," dodal.

Kosík tvrdí, že prostredníctvom svojho priateľa na polícii tlmočil Gašparovi informácie o vražde Róberta Remiáša. "Gašpar sa k tomu nevyjadril ani vo veci nekonal. Takže myslím, že pani Remiášová by dnes mala ísť za pánom Gašparom a dať mu facku za to, že nekonal," uviedol Kosík.

Wäldl pripomenul, že Kosík bol vypátraný a zatknutý na základe medzinárodného zatykača v Mali, pri svojom úteku pred trestom. "Slovenská polícia vykonala v súčinnosti s malijskou políciou a ministerstvom spravodlivosti všetky potrebné kroky, aby mohlo dôjsť k jeho vydaniu na Slovensko. V tejto chvíli sa čaká na rozhodnutie ministra spravodlivosti Mali," ozrejmil policajný hovorca.

Kosík v rozhovore pre portál sme.sk uviedol, že Michala Kováča ml., syna bývalého slovenského prezidenta Michala Kováča, mala uniesť Slovenská informačná služba (SIS). Celú akciu podľa Kosíka riadili príslušník SIS Michal Hrbáček a vtedajší námestník riaditeľa SIS Jaroslav Svěchota, ktorý údajne vydal pokyn na jej vykonanie. "Neriadil to Mečiar, verím tomu, že on o tom ani nevedel," uzatvoril Kosík v rozhovore pre sme.sk.

01 - Modified: 2022-03-14 08:04:52 - Feat.: - Title: Kauza Očistec: Dvaja bývalí policajti uzatvorili dohodu o vine a treste. Dohodu musí schváliť súd 02 - Modified: 2022-02-09 13:21:56 - Feat.: - Title: V kauze poľovníckej chaty obvinili troch ľudí 03 - Modified: 2021-12-29 07:56:44 - Feat.: - Title: Súdy čaká ťažký rok: Rozhodne sa o Kováčikovi, Bödörovi, Kvietikovi, Brhelovi a ďalších 04 - Modified: 2022-04-20 09:02:32 - Feat.: - Title: Kauza Očistec: Prokurátor podal obžalobu na 11 osôb. Stíhaní sú v dvoch desiatkach skutkov 05 - Modified: 2021-11-05 07:34:15 - Feat.: - Title: Na poľovníckej chate hovorili aj o likvidácii špeciálneho prokurátora, polícia mlčí, či v tejto veci koná
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
26. apríl 2024 02:24