StoryEditor

"Mám tu už aj priateľku"

18.04.2007, 00:00

Situácia v Iraku prinútila opustiť túto krajinu aj 20-ročného Gana Kaledu. Rozhodol sa odísť, no to ešte netušil, aká cesta ho čaká. Ani sám nevedel, že skončí na Slovensku, no priznal sa, že sa mu tu páči.
Začiatkom novembra 2006 sa pätnásti vybrali z Iraku do Sýrie, kde sa zdržali necelý mesiac. Tam ich naložili do kamiónov a od toho momentu nemali vôbec prehľad o tom, kde sú a kam smerujú. "Aj keď nás preložili do iných kamiónov, bolo to vždy v noci a nevedeli sme, v akej krajine sa práve nachádzame," povedal Gano a dodal, že ani presne nevie, kedy dorazili na Slovensko.
Zatiaľ je v pobytovom tábore v Rohovciach a podľa jeho slov na Slovensko nedá dopustiť a chcel by tu zostať. "V Iraku je veľmi zle, máme veľa problémov kvôli Američanom. V jeden deň zabijú Američania niekedy aj 15 ľudí, preto veľmi veľa ľudí opúšťa Irak a snažia sa dostať do Európy," dodáva Gano. Na tvári má úsmev, no ťažko usúdiť, či je to z toho, že je mimo svojej "problémovej" krajiny, alebo preto, že práve o jeho osud sa zaujímajú novinári. "Mám tu už aj svoju priateľku," týmito slovami sa Gano s nami lúčil.

menuLevel = 1, menuRoute = svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = svet, homepage = false
05. máj 2024 19:21