StoryEditor

Speváka Richarda Müllera hospitalizovali

13.01.2008, 23:00
Autor:
ČTKČTK

Speváka Richarda Müllera vo štvrtok hospitalizovali v Liečebni pre dlhodobo chorých pri ružinovskej nemocnici v Bratislave. Túto informáciu zverejnil denník Nový čas. Podrobnosti o svojich ťažkostiach však niekdajší Zlatý slávik údajne nechcel prezradiť. Richard Müller (46) v posledných rozhovoroch priznal, že takmer úplne stratil energiu na umeleckú tvorbu.
Spevák podľa denníka odkázal prostredníctvom svojej českej priateľky, že sa vyjadrí až po tom, čo sa jeho zdravotný stav zlepší.
Nový čas pripomenul, že Müller začal mať v roku 2006 ťažkosti s kolenami a chrbticou, keď pribral asi 40 kilogramov. Okrem problémov so srdcom tiež vyhľadával pomoc psychiatrov. Podľa posledných informácií mal spevák problémy s chôdzou, dodal denník.
Richard Müller pred vyše rokom prekvapivo oznámil ukončenie kariéry. S vystupovaním však úplne neprestal, v New Yorku natočil improvizovaný jazzový album a odohral menšie turné v Británii. V rozhovore pre posledné vydanie časopisu .týždeň Müller povedal, že sa cíti "úplne vybitý" a prežíva veľmi nešťastné obdobie. Súčasne však potvrdil, že chce v spolupráci s hercom Milanom Lasicom dokončiť CD venované jedinečnému hudobníkovi Jarovi Filipovi. Tento projekt by mal osobne predstaviť v júli na najväčšom slovenskom letnom hudobnom festivale Pohoda v Trenčíne.
Richard Müller vyštudoval dramaturgiu a scenáristiku, k hudbe sa prepracoval prostredníctvom článkov, ktoré uverejňoval v časopisoch. V roku 1984 založil populárnu skupinu Banket. Medzi jeho najúspešnejšie albumy patria Nočná optika (1998), Monogamný vzťah (2003) a 44 (2005).

menuLevel = 2, menuRoute = style/kultura, menuAlias = kultura, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
02. máj 2024 23:13