StoryEditor

Infošky

10.07.2007, 00:00
Autor:
kulkul

Bart Simpson môže byť nahý
Britskí filmoví cenzori povolili animovaný celovečerný film Simpsonovci vo filme (2007). Tvrdia, že nahé zábery postavy Bart Simpsona nie sú sexuálne. Hovorkyňa britskej komisie Board of Film Classification povedala, že cenzori si myslia, že väčšina detí si Bartovu nahotu ani nevšimne. Film dostal označenie PG (Parental Guidance), čo znamená, že obsahuje niektoré scény nevhodné pre malé deti. "Prirodzená nahota bez sexuálneho kontextu je v detských filmoch akceptovateľná. Deti si ju ani nevšimnú. Simpsonovci sú však filmovým produktom, určeným pre dospelé publikum," uviedla hovorkyňa. Film si vyslúžil certifikát PG za "dvojzmyselné narážky, humoristické násilie a miernu vulgárnosť".

Privítame slávny Orient Expres
Legendárny vlak Orient Expres zavíta po prvýkrát na Slovensko. Už zajtra sa zastaví v Banskej Bystrici. Železničná stanica sa tak na chvíľu premení na dejisko mnohých knižných i filmových príbehov. Na peróne č. 9 ich od 16.00 hod. pripomenú známe postavy Sherlocka Holmesa, Jamesa Bonda a ďalších hrdinov. Pasažierov vlaku privíta primátor mesta Banská Bystrica Ivan Saktor preoblečený za Hercula Poirota. Legendárny vlak, ktorý zvečnila vo svojom diele Vražda v Orient Exprese slávna anglická spisovateľka Agatha Christie, jazdí po Európe už od roku 1883, keď po prvýkrát vyšiel z Paríža do Istanbulu. Súčasní pasažieri zaplatia za 8-dňový výlet z Benátok cez Viedeň, Banskú Bystricu, Varšavu, Krakov až do Prahy 200-tisíc korún. Raz do roka môžu záujemcovia absolvovať aj pôvodnú trasu z Paríža do Istanbulu. Vlak a jeho interiér je v štýle 20. a 30. rokov minulého storočia. Má tri reštauračné a jeden barový vozeň, dva služobné a batožinové a 11 spacích vozňov. Vo vlaku nechýba luxusná obsluha, francúzski šéfkuchári, butik s oblečením, obchod s francúzskym krištáľom ani klenotníctvo. Spolu v ňom môže cestovať 120 pasažierov.

Nezvyčajný súboj básnikov
Bratislava -- Zajtra sa v bratislavskej kaviarni Café Kút uskutoční prvé kolo tzv. Slam Poetry -- súťaže freestylovej poézie, ktorej tradícia má pôvod v Česku. Prístupná je pre každého a spektrum vystupujúcich je vždy pomerne široké -- od "klasických" básnikov a spisovateľov, cez hercov až po rapperov a MCs, samozrejme bez obmedzenia veku a pohlavia. Súťaž má jasné pravidlá -- počas troch minút musí odvážlivec predniesť pripravené či úplne improvizované dielo, pričom dôraz sa kladie na prednášaný text a jeho originálnu prezentáciu. Pri nej sa však nesmú použiť žiadne rekvizity, kostýmy či hudobné nástroje. Porota sa vyberie z publika. Víťaz získa 3-tisíc korún a účasť na Pohoda Slam Poetry počas festivalu Pohoda. Prihlásiť sa do súťaže môžete ešte dnes do 12.00 hod. na www.slampoetry.cz.

menuLevel = 2, menuRoute = style/kultura, menuAlias = kultura, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
20. máj 2024 07:50