StoryEditorNa ktoré potraviny si v lete dať pozor a ako sa bežné jedlá menia na jedy
Ako sa potraviny ľahko môžu zmeniť na zdroj nákazy?
Nesprávnym výberom a skladovaním potravín sa aj pre mnohých obľúbené leto môže zmeniť na nočnú moru. Namiesto dovolenky alebo oddychu pri vode nám zaberú čas zdravotné ťažkosti. Aj taký je scenár tých, ktorí v lete zanedbajú základné zásady, týkajúce sa zaochádzania s potravinami.
Odborníčka a nutričná terapeutka Monika Tělupilová pre HN prezradila, na ktoré potraviny si v horúčavách dávať pozor a ktorých chýb sa vyvarovať.
V galérii si pozrite, ktoré potraviny sú v tomto období najrizikovejšie a ako sa z nich ľahko môžu stať zdroje nákazy:
Monika Tělupilová
- Odborníčka na zdravé stravovanie.
- Nutričný garant projektu CEFF (Certified E-Friendly Food, Potraviny a doplňky stravy bez zbytečné chemie) Česká republika.
- Svoje kvalifikácie aktuálne rozšírila o laktačné poradenstvo a koučovanie so zameraním sa na genderovú inteligenciu.
01 - Modified: 2024-05-16 13:20:42 - Feat.: - Title: PREHĽAD Toto sú najobľúbenejšie aquaparky na Slovensku. Ktoré majú ľudia najradšej a koľko v nich zaplatíte za vstup?
02 - Modified: 2024-05-14 13:00:53 - Feat.: - Title: Potraviny na Slovensku lacnejú. Tento trend by mohol pokračovať, predpovedajú analytici
03 - Modified: 2024-05-14 13:23:20 - Feat.: - Title: Zistenie HN: Biedronka má na Slovensku vytypovaných prvých osem lokalít. Bude aj v satelite pri Bratislave
04 - Modified: 2024-05-14 16:51:20 - Feat.: - Title: Mlieko, syry či vajcia opäť zlacneli. Analytici načrtli ďalší cenový vývoj pri potravinách
05 - Modified: 2024-05-14 08:57:34 - Feat.: - Title: Inflácia je najnižšia za posledné tri roky, zvýšilo ju vládne opatrenie. Rast cien potravín sa zastavil