StoryEditor

Rusi sa chcú dôstojne rozlúčiť s fanúšikmi

18.06.2004, 00:00

Nedeľa -- skupina A
Rusko -- Grécko
20.45, Faro-Loulé
Rozhodca: Veissiere (Fr.)

Rusko bude chcieť vo svojej rozlúčke so šampionátom odčiniť nelichotivú bilanciu, keď v dvoch neúspešných zápasoch (Španielsko 0:1, Portugalsko 0:2) nevsietilo ani gól. Grécku však rozhodne pôjde o viac -- ziskom bodu by si definitívne zaistilo svoju prekvapujúcu účasť medzi najlepšími ôsmimi mužstvami Európy. Do vyraďovacích bojov môžu Rehhagelovi zverenci postúpiť za priaznivých okolností dokonca aj pri prehre. Jedinou možnosťou na ich vyradenie je, že prehrajú s Rusmi vyšším rozdielom ako Španieli s Portugalskom.
Georgij Jarcev, tréner Ruska: Nikdy nebudem viniť za vypadnutie mužstva z turnaja mojich hráčov. Ja som ich do kádra vybral a teda ja sa musím za tento krok zodpovedať. V poslednom zápase chceme napraviť zlý dojem z nášho doterajšieho vystúpenia na šampionáte. Mali sme tu množstvo fanúšikov, ktorí nás prišli do Portugalska podporiť a máme im čo splácať.
Otto Rehhagel, tréner Grécka: Po dvoch zápasoch máme síce štyri body, ale v skupine je možné všetko. Proti Rusku to bude ťažké, neostáva nám nič iné, ako tvrdo bojovať a ostať kompaktní. Žiaľ, chýbať nám bude Giannakopoulos, ktorý si natiahol sval na nohe a po dvoch žltých kartách nebude môcť nastúpiť stredopoliar Karagounis.

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
02. máj 2024 09:11