Český futbalový reprezentant Ondřej VaněkMAFRA/Michal Šula
StoryEditor

Českí futbalisti sa zaplietli do drogového škandálu. Jeden kupoval extázu, druhý požičal dílerovi peniaze

18.04.2017, 11:21
Autor:
iDnesiDnes

Českí futbaloví reprezentanti Ondřej Vaněk a Jan Kopic mieria ako svedkovia na súd s drogovým dílerom Vítězslavom Meišnerom. Bývalý plzenský hráč Vaněk od neho mal získavať omamné látky, súčasný hráč Viktorie Plzeň Kopic požičal Meišnerovi pol milióna českých korún.

Vyplýva to z obžaloby Meišnera a jeho spoločníka, z ktorej cituje Radiožurnál.

"Biely prášok"

Vaněk, dnes hráč ruskej Ufy, sa do kauzy zaplietol minulý rok v máji, len deň pred stretnutím Plzne s Mladou Boleslavou. Svojmu kamarátovi Meišnerovi volal, aby mu zohnal "prášok".

"Volajúci (Vaněk) odpovedá, že ide na diskotéku a skúsi prášok, na čo volaný (Meisner) hovorí, aby mu volajúci napísal, aké to bolo, a upozorňuje ho, aby bol opatrný a dal si len polovicu. Volajúci hovorí, že vraj je to dobré naraz s kokaínom, na čo volaný odpovedá, že nie, že keď dá na to ten biely prášok, že ho to naopak zabrzdí, že mu to zbrzdí nájazd, má si nechať tak dve hodiny pauzu," píše sa v obžalobe.

Futbalista požičal dílerovi pol milióna

A Kopic? Ten vlani na jar požičal Meisnerovi pol milióna českých korún, hoci sa v tej dobe poznali len mesiac. Na čo mu ich požičal, po tom vraj nepátral.

"Svedok uviedol, že pozná Meisnera a zoznámili sa cez Ondreja Vaňka v marci 2016 na párty v klube. V jednom prípade svedok Meisnerovi požičal peniaze, písomne ​​a na úrok, bolo to 7. apríla 2016," opisuje obžaloba Kopicovu výpoveď na polícii.

Bývalý hráč pokru Vítězslav Meisner predal najmenej 8-tisíc tabliet extázy. Pri zatknutí mal pri sebe takmer pol kilogramu kokaínu.

Druhý obžalovaný v tomto prípade Patrik Barančík obchodoval so 6-tisíc pilulkami extázy.

V prípade Ondřeja Vaněka nejde o prvý problém mimo futbalový trávnik. Zapletený bol v známej kauze Davida Limberského, ktorý šoféroval pod vplyvom alkoholu.

Vaněk i Kopic sú členmi širšieho kádra reprezentácie. Vaněk za ňu nastúpil osemkrát, naposledy v septembri 2015 v európskej kvalifikácii proti Lotyšsku. Kopic hral dokonca aj vlani na jeseň, keď odohral celý kvalifikačný zápas proti Dánsku. Bol to jeho piaty reprezentačný štart, z augustovej prípravy proti Arménsku má na svojom konte aj jeden gól.

01 - Modified: 2024-05-18 20:33:43 - Feat.: - Title: Tréner Weiss st. o pokračovaní v Slovane: "Rád by som zostal" 02 - Modified: 2024-05-11 14:55:39 - Feat.: - Title: Manchester City porazil Fulham, priblížil sa tak k zisku titulu v Premier League 03 - Modified: 2024-05-10 19:43:40 - Feat.: - Title: Mbappe potvrdil, že na konci sezóny opustí Paríž St. Germain 04 - Modified: 2024-05-02 12:09:23 - Feat.: - Title: Víťaz, čo pláva neoblomne proti prúdu a zostáva verný svojej filozofii. Fiľov klub je európsky unikát 05 - Modified: 2024-05-01 15:09:07 - Feat.: - Title: Slovenský pohár ovládli futbalisti Ružomberka. Získali druhú trofej
menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
19. máj 2024 00:39