StoryEditor

Slovan na Petrohrad nestačil. Prehral 2:4

01.11.2013, 17:49
Autor:
tasr, stltasr, stl

Hokejisti Slovana Bratislava zakončili štvorzápasový trip na klziskách súperov piatkovou prehrou 2:4 na ľade lídra KHL SKA Petrohrad. Zverenci trénera Rostislava Čadu tak počas svojho tretieho sezónneho výjazdu získali dokopy tri body za stredajšie víťazstvo na ľade Atlantu Mytišči (1:0).

Slovan prehrával od 5. minúty gólom Artemija Panarina, o vyrovnanie sa o tri minúty neskôr postaral svojím ôsmym tohtosezónnym gólom Tomáš Netík. Hostia odolávali favoritovi iba jednu tretinu. V tej druhej domáci spustili na bránku súpera ofenzívny uragán a zásluhou Vadima Šipačjova a opäť Panarina si vytvorili rozhodujúci dvojgólový náskok. V tretej časti padli v Ľadovom paláci ešte dva góly, za domácich skóroval Alexej Ponikarovskij a za hostí v presilovke kapitán Milan Bartovič. Viac však už Petrohradčania súperovi nedovolili a po záverečnej siréne tak mohli oslavovať piaty triumf v rade.

"Belasých" najbližšie čaká štvorzápasová domáca šnúra, ktorú odštartujú v stredu 13. novembra o 19.00 h proti Jugre Chanty-Mansijsk.

 

SKA Petrohrad - Slovan Bratislava 4:2 (1:1, 2:0, 1:1)

Góly: 5. Panarin (Ponikarovskij), 26. Šipačjov (Kovaľčuk, Martensson), 27. Panarin (Kučerjavenko, Ponikarovskij), 43. Ponikarovskij (Semjonov) - 8. Netík (Kukumberg, Miklík), 44. Bartovič (Škoula, J. Mikúš). Rozhodovali: Gusev, Odinš - Deďuľa, Michel, vylúčení: 1:5 na 2 min, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0, 12.300 divákov

SKA Petrohrad: Salák – Rjasenskij, Alexandrov, Kalinin, Kutejkin, Semjonov, Čudinov – Martensson, Tichonov, Thoresen – Šipačjov, Červenka, Kovaľčuk – Panarin, Kučerjavenko, Ponikarovskij – Makarov, Sigarjov, Skačkov

Slovan Bratislava: Janus - Škoula, Sersen, Sigalet, Mojžíš, Štajnoch, Kutlák - Radivojevič, J. Mikúš, Bartovič - Miklík, Bližňák, Vondrka - Netík, Šťastný, Kukumberg - Daňo, Matoušek, Hudáček

 

Slovan začal proti favoritovi bez rešpektu a hoci mali domáci v úvodnom dejstve miernu hernú i streleckú prevahu, aj hostia dokázali neraz poriadne podkúriť Salákovi. Petrohrad otvoril skóre v 5. minúte, keď Sersen nepokryl Panarina a ten po prihrávke Ponikarovského pálil z prvej presne do pravého horného rohu Janusovej bránky. "Belasí" odpovedali o tri minúty, Kukumberg vykorčuľoval spoza súperovej bránky, našiel hokejku Netíka a ten sa zblízka nemýlil - 1:1. Domácich inkasovaný gól vyburcoval k väčšej aktivite, po strele Thoresena zazvonila pravá žrď bránky Slovana, vzápätí predviedol nebezpečnú akciu Červenka. Janus potom ukázal svoje kvality počas dvoch oslabení Slovana, keď skrotil strely Kovaľčuka i Kalinina. V 19. minúte mal na druhej strane obrovskú príležitosť Vondrka, v brejku tiesnený dvojicou protihráčov však mieril tesne nad.

Druhé dejstvo sa už nieslo plne v réžii SKA. Janus najprv očami "vytlačil" strelu Martenssona, následne zlikvidoval aj jeho nepríjemný teč, no v 26. minúte už kapituloval. Kovaľčuk spoza kruhu na vhadzovanie prihral Martenssonovi, puk putoval pomedzi Janusove betóny do žrde, aby ho nakoniec pohodlne doklepol do siete Šipačjov. O minútu už bolo 3:1 pre favorita, po kombinácii s Kučerjavenkom nedal Janusovi šancu úplne voľný Panarin. Tréner "belasých" Rostislav Čada reagoval na nepriaznivý vývoj oddychovým časom. Petrohradčania však pokračovali v miestami až drvivom tlaku a rýchlymi kombináciami nedovolili obrane hostí vydýchnuť. V závere tretiny mal pri vylúčení Mojžíša dve dobré príležitosti Thoresen, Janus bol v oboch prípadoch pozorný. Slovan predviedol v prostrednej časti jedinú zmysluplnú akciu zásluhou Netíka, ktorá ale nemala gólové vyjadrenie.

V tretej časti pokračoval nápor SKA. Strnulí obrancovia Slovana sa iba ťažko vysporiadavali s rýchlosťou a pohyblivosťou domácich hráčov, ktorí poľahky prenikali do súperovho pásma. V 43. minúte zvýšil náskok domácich Ponikarovskij, ktorý sa cez Štajnocha natlačil od mantinelu k bránke a Janusa prekonal bekhendom. O necelú minútu znížil na 2:4 z pohľadu hostí so šťastím Bartovič, čím rozveselil hŕstku slovenských fanúšikov v Ľadovom paláci. Domáci hráči síce reklamovali gól dosiahnutý korčuľou, no hlavní arbitri po konzultácii s videorozhodcom uznali, že nešlo o úmyselné kopnutie. Hra sa potom otvorila, veľké šance nepremenili Kovaľčuk a Skačkov, na druhej strane prestrelil prázdnu Salákovu bránku Daňo. Líder súťaže už ale nedovolil hosťom zdramatizovať duel a víťazstvo si hravo ustrážil.

 

01 - Modified: 2005-08-18 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: Oligarchia ponúka peniaze väzniciam
01 - Modified: 2024-05-17 09:00:00 - Feat.: - Title: Hráči ani diváci si nemôžu nechať puky z majstrovstiev sveta. Prečo a ako si so situáciou poradili českí organizátori? 02 - Modified: 2024-05-16 21:17:34 - Feat.: - Title: Američania suverénne porazili Francúzov v "slovenskej" B-skupine, vedenia sa ujali hneď 03 - Modified: 2024-05-16 21:00:45 - Feat.: - Title: Kanaďania vyhrali nad Nórmi v "áčku" a sú na čele tabuľky 04 - Modified: 2024-05-16 17:15:51 - Feat.: - Title: Rakúsko šokolovalo Fínov, dokonalý obrat zavŕšilo v poslednej sekunde 05 - Modified: 2024-05-16 19:41:01 - Feat.: - Title: Valábik po Poľsku nešetrí kritikou: Bolo tam veľa zlozvykov, správanie niektorých našich hráčov bolo sebecké
menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
18. máj 2024 06:57