StoryEditor

Slováci šokovali. S favoritom získali bod

26.12.2012, 23:00
Naši mladí hokejisti vstúpili do turnaja úspešne. S Rusmi prehrali až po predĺžení.

V poslednej minúte pri presilovej hre prešla strela Richarda Mráza tesne za bránkovú čiaru a rozhodca po konzultácii napokon gól na 2:2 uznal. Tento moment znamenal zisk bodu proti veľkému favoritovi na titul. Mladí slovenskí hokejisti sa na šampionáte do 20 rokov postarali o šokujúci výsledok, keď proti domácim Rusom prehrali až po predĺžení 2:3 a do tabuľky si pripísali prvý bod. „Je to vynikajúci výsledok, ktorý môže tomuto tímu veľmi pomôcť v ďalšom priebehu turnaja. Navyše si aj skauti z NHL budú všímať našich mladých hokejistov,“ zhodnotil pre HN hokejový agent Peter Kadleček.

Chyby nás stáli víťazstvo
Pritom v prvej polovici stretnutia úvodný zápas Slovákov na šampionáte nevyzeral na to, že by mohli zverenci trénera Ernesta Bokroša prekvapiť. Slováci po chybách pustili favorita do dvojgólového vedenia. Päť minút pred koncom druhej tretiny nás však dostal do hry Matúš Matis. V závere naši mladíci bojovali o remízu, ktorá sa dostavila v poslednej minúte. „Ak by sme sa dokázali vyvarovať chýb, tak by sme mohli s Rusmi aj vyhrať. Bolo vidieť, že v domácom prostredí hrajú pod veľkým tlakom,“ tvrdí Kadleček.

Vstupenka do zámoria
Pre Slovákov sa však na šampionáte nehrá len o postup, ale aj o vstupenku na budúcoročný draft (výber talentov) do najlepšej hokejovej súťaže sveta. Skauti zo zámorských klubov sa v našom tíme zameriavajú predovšetkým na dvoch hráčov – veľký talent nášho hokeja Marka Daňa a jeho kolegu z útoku Martina Réwaya. „Ďano má vďaka svojim schopnostiam šancu sa presadiť v drafte a Réway už v tomto dueli bol naším najlepším hráčom,“ hovorí hokejový agent.

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
19. máj 2024 08:14