StoryEditor

Holanďania majú Čechom čo odplácať

18.06.2004, 00:00

Ďalší program
Sobota -- skupina D
Holandsko -- Česko
20.45, Braga
Rozhodca: González (Šp.)

Futbalistov Česka po povinnom, ale vydretom víťazstve nad Lotyšskom (2:1) čaká v druhom zápase dobre známy súper -- Holandsko. Obe mužstvá spolu bojovali v kvalifikácii o postup na šampionát, pričom úspešnejší boli zverenci trénera Karola Brücknera, ktorí po remíze 1:1 na súperovej pôde dokázali doma "oranjes" zdolať 3:1 a poslali ich do baráže. Holanďania rovnako ako Česi zachraňovali prvý zápas na Euro až v úplnom závere. Bod za nerozhodný výsledok s Nemeckom (1:1) im nakoniec zabezpečil kanonier Ruud van Nistelrooy. Víťaz tohto stretnutia sa výrazne priblíži k postupovým bránam.
Ruud van Nistelrooy (útočník Holandska): Je dobré, že do zápasu s Českom ideme aspoň so ziskom jedného bodu. Prípadná prehra s Nemeckom by na našom výkone určite zanechala negatívne stopy. Na zápas Česka s Lotyšskom sme sa pozerali a je nám jasné, že to bude náročný súper. Remíza s Nemeckom nás však povzbudila a pred Čechmi sme v dobrej nálade.
Karel Brückner (tréner Česka): V prvom zápase sme sa natrápili s Lotyšskom, no verím, že úspech nás zmobilizuje do ďalších bojov. Bude to veľmi náročný zápas, veď Holandsko patrí k hlavným favoritom šampionátu. Majú vo svojom strede veľa vynikajúcich individualít a sú silní aj ako celok.

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
02. máj 2024 15:44