StoryEditor

Klub NHL Svatoša nechcel, Slovan áno

21.01.2013, 23:00

Ešte pred pár dňami bojoval v prípravnom kempe o miesto v tíme NHL Floridy. Ale neuspel. Klub zo zámorskej súťaže ho totiž nechcel do zostavy. A tak slovenský hokejový útočník Marek Svatoš mieri do Slovana. Na Slovensko priletí už dnes a o deň nato má podpísať zmluvu so Slovanom. "Áno, pracujeme na príchode Svatoša do Slovana. S klubom je hráč už ústne dohodnutý a pravdepodobne v stredu podpíše zmluvu," potvrdil pre HN agent nášho hokejistu Peter Kadleček.

Už letí domov
Celkovo odohral Slovák počas kariéry vyše tristo zápasov v NHL. Pre problémy s kolenom sa však zo zámorskej profiligy vytratil. Naposledy odohral súťažný zápas pred 21 mesiacmi. Jeho posledným klubom bola Ottawa Senators, minulú sezónu však celú vynechal a v tomto hokejovom ročníku sa na ľade taktiež neobjavil. "Môžem povedať zatiaľ iba toľko, že máme o Svatoša záujem," hovorí pre HN marketingový riaditeľ Milan Vajda.

V hre zostáva aj Mikúš
Svatoš tak má byť pre náš klub výraznou posilou v boji o postup do vyraďovacích bojov v Kontinentálnej hokejovej lige. Slovan je v Západnej konferencii na šiestom mieste a na postupové miesta má náskok deväť bodov. Slovenský útočník prežil najúspešnejšie roky v zámorskej profilige, keď šesť rokov strávil v drese Colorada Avalanche. Okrem Svatoša má Slovan eminentný záujem aj o strieborného muža z posledného šampionátu, útočníka Levu Praha Juraja Mikúša.

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
19. máj 2024 10:05