StoryEditor

Ruský titul mi pomôže v ďalšej kariére

12.11.2007, 23:00

Je najlepším slovenským futbalovým obrancom. S tímom Zenit Petrohrad získal titul v ruskej lige. Martin Škrtel si tak zahrá v Lige majstrov. Prestupu do lepšieho klubu sa však nebráni. "Som tu tri a pol roka a hovorí sa, že v najlepšom treba odísť, tak možno už v zime zmením klub," tvrdí pre HN Škrtel.

Spolu s Kamilom Čontofalským ste získali pre Slovensko prvý titul v ruskej lige. Čo sa odohrávalo v Petrohrade?
Bezprostredne po tom zápase som si ani neuvedomoval, čo sme dokázali. Až keď sme prileteli do Petrohradu a videl som, čo sa dialo na štadióne, mi to došlo. Bolo to niečo neuveriteľné. Na našom štadióne nás čakalo vyše 20-tisíc fanúšikov. Sú to úžasné pocity, keď sa môžete tešiť s takým davom fanúšikov. To, čo sme dokázali, mi dôjde až postupom času.

Petrohrad získal titul po 24 rokoch. Sľúbilo vám vedenie klubu prémie?
Zatiaľ sme nič nedostali, ale od začiatku sezóny sme vedeli, o čo hráme. Prémia je už iba čerešnička na torte, pretože tomu pocitu, čo sme zažívali po zisku titulu, sa žiadne peniaze nevyrovnajú.

Máte 22 rokov a už ste sa stali majstrom.
Je to zatiaľ najväčší úspech mojej kariéry, pretože získať titul v takom mladom veku a v takej náročnej súťaži je veľmi cenné.

Pomôže vám to v ďalšom priebehu kariéry?
Môže mi to pomôcť, či už zostanem v Petrohrade alebo odídem do iného klubu. Som tu tri a pol roka a hovorí sa, že v najlepšom treba odísť, tak možno už v zime zmením klub. Ešte však na to nemyslím, lebo mám zmluvu ešte na budúcu sezónu. Navyše budeme hrať Ligu majstrov, takže to je veľké lákadlo.

Budete mať v Petrohrade ešte čo dosiahnuť?
Môžeme ešte vyhrať Pohár UEFA alebo aj samotnú Ligu majstrov. Motivácia mi rozhodne nechýba.

Budúcu sezónu by mohla byť liga ešte kvalitnejšia, keď najbohatšie ruské kluby budú chcieť vrátiť titul do Moskvy.
Máte pravdu. Cez zimu sa všetky moskovské kluby posilnia zvučnými menami a budú robiť všetko pre to, aby sa titul vrátil do Moskvy. Pevne verím, že Zenit za nimi nebude zaostávať a bude chcieť titul obhájiť.

Ste oporou mužstva. Neobávate sa, že vedenie tímu posilní káder a vy prídete o túto pozíciu?
Počítam s tým, že prídu nové posily, lebo budeme hrať Ligu majstrov a do takejto súťaže sa vždy treba posilniť. Podľa mňa to bude len dobré, zvýši sa konkurencia a o to viac ma to bude nútiť na sebe pracovať, aby som si to miesto udržal a nastupoval pravidelne. Konkurencia mi môže len pomôcť.

Petrohrad bude v Lige majstrov. Nechcete ju však hrať v inom klube?
Ešte sme sa o tom nebavili. Vedenie Zenitu sa počas sezóny nechcelo týmto zaoberať. Chceli, aby sme sa maximálne sústredili na záver ligy a aby sme ho zvládli.

Vy pomýšľate na prestup?
Osobne ma nikto nekontaktoval, ale vedenie už dostalo nejaké ponuky na môj prestup. Môj odchod bude závisieť aj od toho, či zostane v tíme holandský tréner Dick Advocaat. Pretože s ním sa mi veľmi dobre spolupracuje a mám u neho dôveru. Ak by zostal, tak by sa mohlo stať, že aj v prípade nejakej dobrej ponuky by som z Petrohradu neodišiel. Počkám si však na to, s čím príde vedenie klubu a či budú chcieť so mnou predĺžiť zmluvu.

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
03. máj 2024 06:57