StoryEditor

Beck sa vrátil. Vyhral všetko

05.11.2007, 23:00

Po dvoch rokoch sa na tenisové kurty vrátil Karol Beck. Vypršal mu trest za užitie dopingu. Nevrátil sa však na bratislavskom turnaji Tatra Banka Open, ktorý sa začal včera. 25-ročný Zvolenčan totiž odmietol štartovať na domácom turnaji. Cez víkend však absolvoval kvalifikáciu na challengerovom turnaji v Tunise (dotácia 35-tisíc eur). A úspešne. Vyhral všetky tri zápasy a postúpil do hlavnej súťaže.

Staré, dobré, víťazné časy...
Beck postupne na tuniskom greensete zdolal štvrtého nasadeného Chorváta Franka Skugora 2:1 na sety, Francúza Eddyho Chalu 2:0 a vo finále kvalifikácie aj Nemca Franka Mosera taktiež 2:0 na sety. Beckovým súperom v prvom kole hlavnej súťaže dvojhry bude dnes Rus Michail Jeľgin, ktorému patrí vo svetovom mužskom rebríčku ATP 294. priečka. Beck je v dlhodobom renkingu po návrate zatiaľ bez umiestnenia, keďže nemá na svojom konte žiadne získané body. Na challengeri v Tunise štartuje vďaka voľnej karte od organizátorov.

Pokus o návrat pokračuje na Ukrajine
Beck pauzoval dva roky po pozitívnom náleze na clenbuterol zo semifinálového stretnutia Davisovho pohára 2005 proti Argentíne. Trest mu vypršal 31. októbra a turnaj v tuniskej metropole si zvolil za miesto návratu na súťažné dvorce. Počas trestu sa pripravoval doma vo Zvolene a v poslednom čase aj v Bratislave pod vedením bývalého daviscupového reprezentanta Jána Krošláka. Do konca sezóny 2007 má niekdajší druhý najlepší slovenský hráč v pláne zohrať päť turnajov. Po turnaji v Tunise by sa mal predstaviť na Ukrajine v Dnepropetrovsku.

Ako hral v Tunise
1. kolo -- kvalifikácia
Beck -- Skugor (Chor.) 4:6, 6:3, 6:1
2. kolo -- kvalifikácia
Beck -- Chala (Fra.) 6:1, 6:1
3. kolo -- kvalifikácia
Beck -- Moser (Nem.) 6:3, 6:3

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
01. máj 2024 02:57