StoryEditor

ANKETA HN

28.11.2006, 23:00

Viacerých futbalových osobností sme sa opýtali, či tipovali Fabia Cannavara za držiteľa ocenenia Zlatá lopta.

Antonín Panenka (bývalý československý reprezentant):
Prekvapením tejto ankety je to, že vyhral obranca. Fabio Cannavaro je vynikajúci hráč, určite mu k nemu pomohol triumf talianskej reprezentácie na majstrovstvách sveta. Táto anketa je celoročná, samozrejme, že je tu v rade kopec geniálnych futbalistov ako napríklad Ronaldinho. Tentoraz si vybrali niekoho iného.

Marek Hamšík (hráč talianskej Brescie):
Fabia Cannavara tu v Taliansku berú ako veľkú hviezdu, nikto na neho nedá dopsustiť. Je vynikajúci hráč, vie veľmi dobrečítať hru, málokto si na neho dovolí hrať agresívne. Za celkového víťaza by som vybral radšej Kakú ako Cannavara. Fabio je predsa len obranca. Najlepším hráčom by mal byť skôr útočník, ktorý tvorí hru, a nie ten, ktorý jej zabraňuje.

Marek Mintál (reprezentant Slovenska):
V tejto ankete zaváži veľa faktov, ktoré sa udiali počas sezóny. Myslím si, že Fabio Cannavaro je vynikajúci obranca, nekompromisný, suverénny. Tento rok hral výborne, tak preto si myslím, že si to zaslúži. Ako hráča mám radšej Ronaldinha, ale keďže Cannavaro mal vyrovnanejšiu sezónu, tak si toto ocenenie zaslúžil právom.

VIZITKA FABIA CANNAVARA

-- Kapitán talianskych majstrov sveta sa narodil 13. septembra 1973 v Neapole, kde presne o 20 rokov hral prvú taliansku ligu.

-- Dvakrát vyhral za taliansku reprezentáciu EURO do 21 rokov.

-- Sedem rokov strávil v Parme, s ktorou v roku 1999 vyhral Pohár UEFA.

-- S Juventusom získal dva majstrovské tituly, ktoré neskôr kvôli korupcii stratil.

-- V lete tohto roka prestúpil do Realu Madrid.

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
29. apríl 2024 14:54