StoryEditor

František Hossa: Favoriti majú vyváženejšie kádre

13.02.2006, 23:00

Od slovenských hokejistov očakáva verejnosť najväčší úspech. Ako vidíte šance svojich zverencov v Turíne?
- Máme v ofenzíve vynikajúcich hráčov, ktorí patria v zámorí medzi špičku, ale reálne si musíme povedať, že na olympiáde sú reprezentácie, ktoré majú vyváženejší káder než my. Preto to treba brať z nadhľadu a ísť od zápasu k zápasu. Základný cieľ je jasný - postúpiť zo skupiny do štvrťfinále, a potom to bude tradične o jednom zápase. Buď ho zvládneme a budeme hrať o jednu z medailí, alebo je koniec. Určite však všetci urobíme pre úspech maximum.
Spomínali ste, že viacero tímov má vyrovnanejší káder, takže máte najväčší strach z brankárskeho postu a defenzívy?
- Nie strach, ale rešpekt voči súperom. A preto musíme zvoliť aj vhodnú taktiku, pretože na každého súpera platí niečo iné. Nemôžeme hrať to isté proti Rusom a napríklad Švédom. Samozrejme, musíme si dať pozor aj na Lotyšov a Kazachov, v žiadnom prípade ich nemôžeme podceniť.
Kompletné mužstvo sa stretne iba deň pred úvodným stredajším súbojom proti zbornej. Neobávate sa toho, že bude chýbať súhra?
- Všetci máme rovnaké podmienky, nemôžeme sa preto vyhovárať. Veríme, že hráči si na seba rýchlo zvyknú.
Budete pri skladbe jednotlivých formácií skôr stavať na ich vzájomné vzťahy, alebo na klubovú súhru?
- Určitú kostru mužstva už máme, ale ešte budeme s hráčmi komunikovať, pretože chcem počuť aj názor samotných chalanov. Určite budeme prihliadať aj na určité vzájomné väzby medzi hráčmi.
V tíme figurujú obaja vaši synovia Marián i Marcel. Nebojíte sa toho, že opäť vzniknú reči, že Marcel sa dostal do tímu len preto, že ste jeho otec, a nie pre výkonnosť?
- Reči budú tak či tak. Opýtam sa takto - je v danej situácii niekto z nenominovaných útočníkov lepší, ako Marcel?
V predchádzajúcich rokoch bol jasnou brankárskou jednotkou Ján Lašák, ale momentálne sa situácia zmenila a o svoje miesto musí bojovať. Ako to vníma?
- Jano si sám veľmi dobre uvedomuje, že nemá také isté miesto jednotky, ako v minulosti. Ale chce pomôcť tímu, bojuje o svoju pozíciu, čo je veľmi pozitívne.
Cítite veľký tlak?
- Samozrejme, že tlak bude na nás obrovský, pretože reálne sa iba od nás očakával nejaký úspech. Vieme, že ľudia do nás vkladajú veľké nádeje a budeme sa ich snažiť nesklamať.

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
27. apríl 2024 17:10