StoryEditor

Tesnú výhru zariadil Uram

20.04.2007, 00:00
Dve víťazstvá v priebehu dvoch dní. Taká je bilancia posledných súbojov hokejovej reprezentácie Slovenska, ktorá sa pripravuje na blížiace sa majstrovstvá sveta v Rusku. Po stredajšom víťazstve 4:1 vo Viedni proti Rakúsku si zverenci trénera Júliusa Šuplera poradili v Skalici s Lotyšskom 3:2.

Dve víťazstvá v priebehu dvoch dní. Taká je bilancia posledných súbojov hokejovej reprezentácie Slovenska, ktorá sa pripravuje na blížiace sa majstrovstvá sveta v Rusku. Po stredajšom víťazstve 4:1 vo Viedni proti Rakúsku si zverenci trénera Júliusa Šuplera poradili v Skalici s Lotyšskom 3:2. V oboch stretnutiach bol v bráne nášho tímu gólman Montrealu Canadians Jaroslav Halák. Prežíva výborný úvod v drese s dvojkrížom na prsiach, keď si pripísal už druhé víťazstvo a predviedol sa veľmi sebavedomým výkonom. "Halák sa predviedol výborným výkonom a ukázal niekoľko veľmi dobrých zákrokov," povedal tréner Šupler. Víťazný gól dosiahol v polovici stretnutia útočník bratislavského Slovana Marek Uram, ktorý upravil na konečných 3:2 pre náš tím. Vo vzájomných zápasoch proti Lotyšsku si Slováci pripísali 11. víťazstvo v 15 dueloch.
Včera opustili reprezentačný káder gólman Peter Ševela a obranca Ivan Švarný. Proti Lotyšom nenastúpil ani obranca Marcel Šterbák, ktorého tréner Šupler na tento súboj nenominoval. V zostave sa udiali aj ďalšie zmeny. Zápas odohrali útočníci Juraj Štefanka a Martin Cibák, ktorý vo Viedni nehrali. Reprezentanti majú pred posledným týždňom do začiatku svetového šampionátu dva voľné dni, keď sa stretnú v nedeľu v Steel Arene v Košiciach. Tam odohrajú aj svoj posledný prípravný súboj v utorok proti reprezentačnému tímu Bieloruska.

Celkovo proti Lotyšom si Slováci pripísali na konto v 15. vzájomnom dueli 11. triumf.

Slovensko -- Lotyšsko 3:2 (1:2, 2:0, 0:0)
Góly: 1´ Hlinka 1:0, 8´ Vasilievs 1:1, 12´ Širokovs 1:2, 26´ Podkonický 2:2, 30´ Uram 3:2.

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
06. máj 2024 01:26