Minister vnútra Robert Kaliňák a premiér Robert FicoTASR/M. Svítok
StoryEditor

Je to celé na smiech. Za Kaliňáka sa žiadna kauza nevyrieši, vyhlásil Sulík

02.04.2016, 13:42
Autor:
TASRTASR
Béla Bugár dodal, že kauzy sa opakovať nesmú, pokiaľ by k tomu došlo, musí padnúť minister.

Ak by sa potvrdili podozrenia v kauze DPH, v ktorej sa objavuje minister vnútra Robert Kaliňák (Smer-SD), bol by to problém.

V dnešnej diskusii RTVS Sobotné dialógy to povedal predseda vládnej strany Most-Híd Béla Bugár. Kým sa kauza nevyšetrí, podozrenia ho nezaujímajú. 

"Masívne podozrenia"

"Takýto minister nemá čo robiť vo funkcii Béla, veď to vieš. Tie podozrenia sú také masívne, že toto nie je na mieste. Mal by aspoň zložiť funkciu na dobu, kým sa to vyšetrí. To sa v slušnej krajine robí," zdôraznil líder opozičnej SaS Richard Sulík.

"Podozrenia ma nezaujímajú, kým sa to nevyšetrí. Pokiaľ by sa vyšetrilo a potvrdilo, čo sa hovorí v podozreniach, tak by bol problém," reagoval Bugár.

Dodal, že kauzy sa opakovať nesmú, pokiaľ by k tomu došlo, musí padnúť minister. 

Sulík neverí, že sa kauzy vyšetria, keďže vyšetrovatelia sú podriadení Kaliňákovi. "Práve preto by nemal byť vo funkcii," vyhlásil.

Sulík: Žitňanská je nepodstatná

Bugár sa ho pýtal, či je prokurátor podriadený ministrovi vnútra. Zdôraznil, že ministerkou spravodlivosti je Lucia Žitňanská z Mosta-Híd a nie zástupca Smeru-SD.

"Tá je tam nepodstatná," poznamenal Sulík. Bugár zároveň verí, že so Žitňanskou v čele rezortu justície sa podarí Mostu-Híd presadiť jeho protikorupčný balíček.

A to aj napriek tomu, že na postoch ministra vnútra, generálneho prokurátora či špeciálneho prokurátora sa po voľbách zmena neudiala.

"Je to celé na smiech. Na ministerstve vnútra, kam patria vyšetrovatelia, tam sa veľa nezmení, kým tam bude sedieť Kaliňák, neverím tomu," reagoval Sulík. 

Rozhovor s Richardom Sulíkom na HNtelevízii.

01 - Modified: 2024-05-10 10:28:14 - Feat.: - Title: Kolíková: Šimkovičová denne ukazuje, že sa nikdy nemala stať ministerkou 02 - Modified: 2024-05-10 12:29:04 - Feat.: - Title: Fico počet úradníkov zvyšuje, aj keď hovorí o znižovaní. Ich počet za rok narástol o 567, tvrdí SaS 03 - Modified: 2024-05-09 18:54:32 - Feat.: - Title: Debut školáka na politickej scéne. Trumpov najmladší syn Barron bude delegátom na júlovom zjazde republikánov 04 - Modified: 2024-05-09 17:26:31 - Feat.: - Title: Vláda za Dolinkovou plne stojí, tvrdí Raši. Univerzitná nemocnica je podľa neho vizitkou bývalého vedenia 05 - Modified: 2024-05-09 14:23:14 - Feat.: - Title: Vláda nesúhlasí s návrhom na odvolanie ministerky kultúry Šimkovičovej
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
10. máj 2024 16:24