Robert FicoTASR/J. Novák
StoryEditor

Koalícia sa odvolávania Mikulca bojí, budeme na jeho odchode trvať, tvrdí Fico

25.07.2021, 12:45
Robert Fico označil Romana Mikulca za lumpa a korupčného ministra, ktorý zabezpečoval kšefty pre svoju rodinu už v minulosti a má na konte aj daňové delikty.

Koalícia znefunkčnila Národnú radu, pretože sa bojí odvolávania ministra vnútra Romana Mikulca (OĽANO). Vyhlásil to predseda Smeru Robert Fico po tom, ako sa v nedeľu ráno pre neuznášaniaschopnosť pléna nepodarilo začať rokovanie o návrhu na odvolanie Mikulca.

Označil ho za lumpa a korupčného ministra, ktorý zabezpečoval kšefty pre svoju rodinu už v minulosti a má na konte aj daňové delikty.

​"Budeme toľko trvať na odvolaní Mikulca, až sa nám ho podarí dostať z ministerstva," vyhlásil Fico. Trvá na tom, že tento človek nemôže ostať vo funkcii.

Okrem údajných Mikulcových "kšeftov" ešte v časoch jeho pôsobenia vo Vojenskom spravodajstve hovoril Fico opätovne aj o zákazkách pre jeho otca či brata.

Poukázal aj na to, že Mikulec chcel ísť v roku 2012 do vojenského štábu únie. To však podľa Ficových slov stopla vtedajšia premiérka Iveta Radičová, ktorá viedla aj rezort obrany.

"Radičová vyslovene napísala, že nesúhlasí s tým, aby Mikulec išiel pracovať do vojenského štábu EÚ, lebo vedela, čo je to za lumpa," poznamenal.

Mikulec podľa neho navyše v minulosti nepriznal 300-tisíc eur z predaja nehnuteľností a vreckové zo zahraničnej práce. Fico dodal, že za to bol Mikulec aj postihnutý na daňovom úrade.

Šéf Smeru tiež pripomenul dôvody z predošlého pokusu o Mikulcovo odvolanie, napríklad podozrenia z poberania úplatkov.

Opätovne poukázal i na situáciu v bezpečnostných zložkách a podozrenia z manipulovania vyšetrovania káuz.

menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
27. apríl 2024 21:44