StoryEditor

Osobnosti biznisu pre HN: Prečo pôjdem voliť prezidenta

27.03.2014, 23:00
Autor:
redred
Cez víkend sa dozvieme, kto bude novou hlavou štátu. HN sa preto pýtali známych osobností z podnikateľského prostredia, prečo pôjdu voliť.

Ľudovít Černák, majiteľ Sitno Holdingu
Najradšej by som nešiel voliť, ale roky hlásam, že treba ísť voliť a využiť svoje volebné právo, tak pôjdem. V živote som nevolil proti niečomu alebo niekomu, ale vždy za niečo, takže podporím kandidáta, ktorý má lepšie predpoklady dôstojne reprezentovať Slovensko.

 

Anton Siekel, majiteľ investičnej skupiny FPD Group
Pretože každé voľby vnímam ako nie tak častú príležitosť osobne ovplyvniť budúcnosť spoločnosti, v ktorej žijem. Prezidentské voľby o to viac, že ide o voľbu najvyššieho ústavného činiteľa.

 


Peter Krištofovič, zástupca generálneho riaditeľa Poštovej banky
Verím, že každý, kto má toto právo, by ho mal využiť. Ja voliť pôjdem, pretože aj môj hlas rozhodne o tom, kto bude nasledujúcich päť rokov ovplyvňovať politickú a ekonomickú situáciu na Slovensku, a zároveň formovať vnímanie Slovenska za hranicami.

 

Štefan Kassay, predseda Dozornej rady I.D.C. Holding
Právo voľby je právom výberu jedinca, ktorý dostáva poverenie starať sa o zverený rezort, o krajinu, o ľudí. Ide o nevyhnutnosť objaviť vnútro a skutočné zámery uchádzača o danú pozíciu, poznať človeka, ktorému zverujeme právo rozhodovať sa za nás.   

 

Marián Kurčík, ekonomický riaditeľ Železiarní Podbrezová
Voliť pôjdem. Je dôležité využiť túto občiansku povinnosť. Aj keď prezident veľa kompetencií nemá, nejaké predsa len, a okrem toho krajinu reprezentuje navonok. Rozhodovanie je ťažké, no treba vybrať jedného a dať mu svoj hlas.

 

Martin Bakoš, generálny riaditeľ Amberg Engineering Slovakia
Ísť voliť považujem nielen za svoje právo, ale aj za občiansku povinnosť. Iba takýmto aktívnym prístupom má každý z nás, z nás čo sa v politike nepohybujeme, možnosť zasahovať do výberu zástupcov. A prezident je vrcholným zástupcom, a to nielen doma, ale aj v zahraničí.

 

Ľuboš Vančo, managing partner KPMG
Je to dôležité, keďže prezident je formálna hlava štátu, aj keď bez výrazných výkonných právomocí, ale reprezentuje Slovensko po celom svete, a preto je dôležité, aby aj z marketingového hľadiska šíril dobré meno Slovenska po celom svete.  

 

Luboš Sirota, predseda predstavenstva a generálny riaditeľ McROY Group
Som presvedčený, že pasívny prístup nič nerieši a „zostať doma“ je chybou. Aj preto sa angažujem v rôznych výboroch a komisiách, ktoré mi umožňujú byť aktívny a vyjadrovať sa k veciam, ktoré môžu mať vplyv na trh práce a ekonomické prostredie ako také.

 

Martina Klubicová, šéfka firmy Synergie
Pretože je to moja občianska povinnosť a zároveň možnosť aspoň sčasti ovplyvniť politické dianie v našej krajine. V tomto prípade mi však ešte viac záleží na osobe, ktorá bude reprezentovať nielen našu krajinu, ale nás občanov v zahraničí.

 

Bruna Beata Jakub, Country Manager, Adecco Slovakia
Určite si túto možnosť nenechám ujsť. Idem voliť, pretože je to jedinečný demokratický prejav každého zodpovedného občana štátu, ktorý ovplyvní ďalšie pokračovanie politickej platformy, ako aj samotný vývoj Slovenska.

 

Martin Kohút, generálny riaditeľ NESS Slovensko
Funkcia slovenského prezidenta je reprezentatívna. Nový prezident by mal Slovensko zastupovať najmä v zahraničí a vytvárať mu dobré meno medzi krajinami nielen v EÚ, ale aj vo svete. Podľa tohto kritéria sa budem aj ja osobne rozhodovať.

 

Jozef Kausich, člen Predstavenstva VÚB
Ak chceš spoznať jediného človeka, ktorý môže zmeniť svet, tak sa skoč naňho pozrieť do zrkadla. Voľbou síce nezmeníme svet, ale môžeme vyjadriť názor a dať mandát osobe, ktorá bude reprezentovať a spoluovplyvňovať podnikateľské, sociálne a politické prostredie.

 

Richard Strapko, generálny riaditeľ a predseda Predstavenstva AEGON Slovensko
Určite využijem svoje volebné právo. Možnosť slobodnej voľby prezidenta nášho štátu nepovažujem za povinnosť, ale privilégium, ku ktorému Slovensko kráčalo dlhé roky po náročnej ceste. Záleží mi na budúcom demokratickom a proeurópskom smerovaní nášho štátu.

 

Miroslav Remeta, majiteľ M-Energo či Ekofin Slovakia
Pre mňa toto nie je otázka, jednoducho voliť pôjdem. A to najmä z jedného dôvodu - považujem to za vymoženosť a status demokracie, ktoré by mali využiť všetci.

 

 

Ľudovít Černák ml., majiteľ Sitno Holding Real Estate
Voliť pôjdem v prípade, že sa budem nachádzať na Slovensku. Myslím si, že podnikatelia by sa mali venovať biznisu, filantropi charite a politici politike.

 

 

Pavol Krúpa, majiteľ skupiny Arca Capital
Voliť nejdem. Je to z dôvodu toho, akú kampaň vedú obaja kandidáti. Tá našu krajinu rozdeľuje, my potrebujeme presný opak. Potrebujeme lídra, silnú osobnosť, ktorý Slovensko spojí.

 

 

Miloš Kraus, generálny riaditeľ závodu Danfoss Power Solutions
Samozrejme, pôjdem voliť. Bol som doteraz na všetkých voľbách, pokiaľ som bol na Slovensku. Chcem podporiť môjho kandidáta a keďže predpokladám tesný výsledok, prídem.

 

 

Pavol Šimkovič, predseda predstavenstva PHS Strojárne
Nie som dobrý príklad, lebo voliť nepôjdem. Nebývam vo svojom rodisku a nevybavil som si voličský preukaz. Nevybavil som si ho aj preto, lebo v súčasnosti nemám koho voliť.

 

 

Boris Kollár, majiteľ Fun rádia
Bohužiaľ, v čase volieb som v zahraničí. Keby som však bol na Slovensku, voliť by som rozhodne šiel. Už len preto, lebo všetka moc nemôže byť v jedných rukách.

 

 

Štefan Rosina, spolumajiteľ skupiny Matador
Ako Slovák žijúci a podnikajúci na Slovensku určite voliť pôjdem. Tí, čo sa rozhodli nevoliť, nech sa neskôr nesťažujú.

 

 

Ivan Čarnogurský st., zakladateľ Ipec Group
Situácia na Slovensku, či už ekonomická, spoločenská, ale aj kultúrna, je vypätá. Verím, že tieto voľby ju dokážu aspoň trochu upokojiť.

 

 

Branislav Šebo, IBM Slovensko
Keď mám príležitosť vyjadriť svoj názor v takejto zásadnej otázke, tak ho chcem vyjadriť a nebyť alibista.

 

 

Ján Michrina, konateľ textilnej firmy Ozex
Voliť pôjdem z dôvodu, aby sa nerobila politika iba pre politikov, ale aj pre občanov.

01 - Modified: 2006-03-16 10:38:00 - Feat.: 0 - Title: Ryanair otvorí 4. apríla už štvrtú linku z Bratislavy
01 - Modified: 2024-05-16 08:05:43 - Feat.: - Title: Láska k tancu i účelové manželstvo so "Zagorkou": Navždy odišiel Vlastimil Harapes, baletný majster a herec 02 - Modified: 2024-05-15 17:16:46 - Feat.: - Title: Svetoví lídri reagujú na atentát na Fica: Macron útok odsúdil statusom v slovenčine, Biden je znepokojený 03 - Modified: 2024-05-10 22:00:00 - Feat.: - Title: Majiteľ Viech Vojtěch Záhorský: Baví ma tvoriť priestory na výmenu názorov 04 - Modified: 2024-05-02 22:00:00 - Feat.: - Title: Cukrárska legenda z Kremnice: V zlatom meste obnovili výrobu zákuska, ktorý vraj spôsobuje závislosť 05 - Modified: 2024-05-03 09:00:00 - Feat.: - Title: Radšej naživo. Ľudia sú unavení z online zoznamiek, vracia sa rýchle randenie
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
16. máj 2024 13:20