StoryEditor

U Mihála sa malo za zmenu zákona podplácať

26.09.2011, 00:00

Ministerstvo práce Jozefa Mihála (SaS) má za sebou ďalší korupčný prípad. Vysokopostaveného úradníka, ktorý pripravoval zákon o starobnom dôchodkovom sporení, chcel podplatiť kolega, aby za úplatok 20-tisíc eur zmenil znenie pripravovaného zákona. „Snažil sa manipulovať legislatívny proces v prospech konkrétnej skupiny,“ povedal minister vnútra Daniel Lipšic (KDH).

Zákon sa podľa Mihála mal zmeniť tak, aby peniaze sporiteľov mohli byť použité „nie celkom korektným spôsobom“. O akú skupinu ide, Lipšic nespresnil. Pokus o úplatok úradník nahlásil a začal spolupracovať s políciou. Meno agenta z ministerstva ani obvineného zamestnanca minister nepovedal, lebo vyšetrovanie stále pokračuje. „Snahou je, aby sme vedeli vyšetrovanie rozšíriť aj na osoby, ktoré za touto skupinou stoja,“ povedal Lipšic.

Minister práce Mihál povedal, že pracovník, ktorý chcel sprostredkovať korupciu, bol na ministerstve aj za minulej vlády. „Zdá sa, že istá skupina ľudí si zvykla z minulosti, že takýmto spôsobom môže ovplyvňovať legislatívny proces.“ Odkedy na pokus o korupciu na ministerstve upozornili, celý proces novelizácie zákona bol podľa neho pod dohľadom polície. Tá sledovala dokonca aj maily a odpočúvala telefonáty zamestnancov. Prednedávnom polícia v rezorte práce odhalila korupčný prípad pri čerpaní eurofondov.

menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
18. máj 2024 12:25