StoryEditor

Fico spúšťa mliekomaty

22.03.2010, 17:45
Premiér Robert Fico loví najnovšie voličov pomocou automatov na mlieko. Za jeho asistencie včera spustili dva mliečne automaty - jeden v jeho rodných Topoľčanoch, druhý v Trenčíne v areáli hypermarketu miestneho Tesca.

Miroslav Kusý hovorí, že takéto akcie politikom naženú body pred voľbami. „Vždy to zapôsobí, keď sa politik ukáže ako normálny človek."

Tvrdí, že pochôdzky za voličmi pomáhajú najmä Ficovi. „Plusom je, keď má politik aj charizmu." Politológ však upozornil, že je prinajmenšom sporné, ak Fico otvára automat v areáli súkromnej firmy. „Je to reklama pre tú firmu, tá to rada prijme, pretože by jej to mohlo priviesť zákazníkov," myslí si Kusý.

Riaditeľ tlačového oddelenia Úradu vlády Braňo Ondruš vylúčil, žeby išlo o skrytú reklamu. „Keby išlo, tak v Tescu otvárame oddelenie ponožiek," reagoval. Premiér podľa neho len pokračuje v aktivite, ktorú začal bývalý minister pôdohospodárstva Stanislav Becík (ĽS-HZDS) a podporuje ju tiež Európska únia.

Nevyberá ani prevádzkovateľov automatov, dodal Ondruš. Mliečny automat spojazdnil ako prvý Becík, po ňom žezlo a aj túto agendu prebral Vladimír Chovan (ĽS-HZDS). Za Ficovej účasti vlani v novembri spustili do prevádzky mliekomat v Nových Zámkoch.

menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
19. máj 2024 20:31