StoryEditor

Moja dcéra nemá problém diplom vrátiť

30.10.2009, 08:20
Dekan Fakulty sociálno-ekonomických vzťahov Daniel Bánoci v minirozhovore pre HN:

Minister školstva Ján Mikolaj včera oznámil, že kontrola na škole odhalila pochybenia. Ste aj naďalej presvedčený, že štúdium a udeľovanie titulov bolo u vás poriadku?
Som presvedčený, že nedošlo k pochybeniu, ale počkám na výsledky kontroly. Ak sa preukáže, že som pochybil ja, som ochotný prijať zodpovednosť za svoje konanie. Ak pochybila prodekanka Gogová, nech sa zodpovie dotyčná osoba.

Ako je možné, že získala vyše tristo kreditov v takom krátkom čase?
Dekanom v tom čase bol terajší pán rektor Miroslav Mečár, prodekankou bola pani Mária Gogová. Toto bolo v plnej kompetencii. Ja som ju raz upozornil, aby bolo všetko v súlade so zákonom. Nemám informácie, aby som sa mohol k tomu zodpovedne vyjadriť. K tomu sa môže vyjadriť jedine prodekanka Gogová.

Nebolo to na vašu žiadosť, aby bola škola ústretová voči vašej dcére?
V žiadnom prípade.

Ani ste nepožiadali prodekanku Gogovú, aby vyriešila prijatie dcéry „efektívnym“ spôsobom?
Nikdy som ju o to neprosil.

Čiže, ona prišla za vami?
Neprišla za mnou, rozprávala sa s mojou manželkou, ona bola iniciatívna, ona povedala, že to treba. Keď povedala, že je to v súlade so zákonom, ja som o tom nepochyboval. Ona je za to zodpovedná. Keď sa to dokáže, podám na ňu trestné oznámenie.

Vráti dcéra diplom, keď sa preukáže, že škola pochybila?
Áno. Absolútne s tým nemá problém. Nikdy ho nevyužívala. Fakulta sociálno-ekonomických vzťahov jej ten diplom skoro nanútila. Moje deti vždy študovali pre radosť a nie pre diplom. Diplom nepotrebujú. Syn má vyštudovanú ekonomiku, prišiel z Anglicka a mal 190 kreditov. Moja dcéra o diplom už nemá záujem, vráti ho. Prišla k nám študovať štyri predmety a pani doktorka Gogová jej nahovorila, že keď splnila všetky zákonom dané podmienky, môže absolvovať štátnice. Ona jej to umožnila. Ona (dcéra, pozn. red.) to nepotrebovala – dvakrát si bude písať inžinierka?

Minister Mikolaj oznámil, že kontrolu rozšíri okrem medializovaných troch osôb aj na ostatných študentov. Viete o nejakých iných problémoch, ktoré sú na škole?
Neviem.

menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
18. máj 2024 10:42