StoryEditor

Krajcer, Lukáč, Ondruš -- strany ulovili známe tváre (video)

Športovci, lekári, moderátori, podnikatelia. Politické strany siahli v predvolebnom boji po známych tvárach (na snímke Daniel Krajcer).

Najsilnejšia strana Smer dala zvoliteľný post (36) bývalému moderátorovi televízneho spravodajstva Braňovi Ondrušovi, ktorý v súčasnosti pôsobí na poste riaditeľa tlačového odboru Úradu vlády.

Mečiarovi nie, Sulíkovi áno
Do politiky mieri aj moderátor politických diskusných relácií Daniel Krajcer. Mimoparlamentná SaS včera oznámila zmenu na kandidátke a predstavila Krajcera ako číslo päť. „Nie je nijakým tajomstvom, že v minulosti ma oslovovali viaceré politické strany," komentoval včera moderátor. Na lukratívne miesto kandidátky ho v minulosti neúspešne lákal aj líder HZDS Vladimír Mečiar. „O neúspechu v politike neuvažujem. U mňa platí to, že v televízii končím nielen ako moderátor, ale aj ako člen vedenia, čo považujem za korektné a normálne," vyhlásil Krajcer.

Líderka SDKÚ Iveta Radičová v nedávnom rozhovore pre .týždeň priznala, že Krajcer sa s ňou o vstupe do politiky už skôr radil. SaS stavila aj na športového komentátora Jozefa Havrillu a Lenku Šramkovú, hovorkyňu Úradu verejného zdravotníctva. „Chcela by som voličom ponúknuť svoje skúsenosti ktoré som nadobudla v zdravotníctve, médiách a verejnej správe," reagovala Šramková pre HN s tým, že členkou strany nie je.

Medzi športovcami ako nováčikmi v politike sa chce pohybovať aj bývalý medailista a hokejová hviezda Vincent Lukáč. Jeho meno oznámil už dávnejšie predseda SNS Ján Slota, doteraz však nie je známe, aké miesto na kandidátke bude mať. „Tak, ako je on prostoreký v politike, ja som v športe, našli sme ideálne spoločnú reč," pochvaľuje si Lukáč.

O čom má byť konkrétna spolupráca s národniarmi? To ešte Lukáč nevie, o konkrétnych veciach sa spolu podľa neho zatiaľ nerozprávali. Lukáč vidí svoje využitie v prospech športu. „S našou mládežou sa v športe veľmi zle pracuje, preto alarmujem, aby sa ním zaoberala aj vláda."


Viac o téme nájdete v zajtrajších
Hospodárskych novinách.

01 - Modified: 2003-10-19 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: Nepodarený žart 02 - Modified: 2003-10-19 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: Vo Švajčiarsku sa asi posilnili populisti
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
19. máj 2024 19:38