TASR/Jaroslav Novák
StoryEditor

K odchodu smeroval, odkedy prehral voľby šéfa strany, reaguje Remišová na Kollára

17.02.2021, 09:23
Autor:
TASRTASRredred
Šéfka Za ľudí Veronika Remišová tvrdí, že je škoda, že sa Miroslav Kollár vzdal možnosti meniť aspoň niektoré veci k lepšiemu.

Šéfka Za ľudí Veronika Remišová v stanovisku uviedla, že ju mrzí odchod poslanca Miroslava Kollára. Dodáva však, že k tomuto kroku smeroval, odkedy prehral voľby predsedu strany.

​"Strana Za ľudí v koalícii aj v parlamente bráni a bude brániť hodnoty, na ktorých nám obom záleží. Vidieť to aj na najnovšom probléme poctivého vedeckého hodnotenia všetkých vakcín používaných na Slovensku, na ktorom strana Za ľudí ako jediná trvá," vyhlásila Remišová. 

Pohodlné, ale zbytočné

Dodala, že jej strana má stále rovnaké hodnoty a program, ktorý presadzuje a Kollár mal tento mandát od ich voličov, ktorých sklamal.

Remišová tvrdí, že je škoda, že sa vzdal možnosti meniť aspoň niektoré veci k lepšiemu.

"Byť nezávislým poslancom a nemať zodpovednosť za krajinu je postavenie síce pohodlné, ale zbytočné. Strana Za ľudí je stranou, ktorá plní sľuby, ktoré dala svojim voličom a budeme pokračovať v zápase za spravodlivé, férové a prosperujúce Slovensko,” skonštatovala Remišová.

Kollár, ktorý je zároveň primátorom Hlohovca, oznámil v stredu ráno odchod z koalície aj zo strany Za ľudí. V stanovisku poukázal na zlú situáciu v súvislosti s pandémiou nového koronavírusu a vysoké počty úmrtí.

Vyvodenie politickej zodpovednosti

​Opatrenia vlády podľa neho nefungujú. Vyzýva na vyvodenie politickej zodpovednosti a zmenu manažmentu pandémie.

Poznamenal, že v každej demokratickej európskej krajine by odstúpil minimálne minister zdravotníctva, no v prípade Slovenska by mal vyvodiť zodpovednosť i premiér Igor Matovič (OĽANO).

V parlamente bude Kollár pôsobiť ako nezaradený poslanec. Bol podpredsedom Za ľudí, v auguste minulého roka kandidoval za šéfa strany. Po jeho odchode bude mať klub Za ľudí 11 poslancov, vládna koalícia bude mať po novom v parlamente 94 poslancov.

01 - Modified: 2024-04-25 21:58:47 - Feat.: - Title: Predsedu bulharského parlamentu Rosena Žeľazkova odvolali z funkcie, obvinil ho bývalý koaličný partner 02 - Modified: 2024-04-25 13:02:01 - Feat.: - Title: Konanie Fica vykazuje podľa Remišovej známky zastrašovania súdnej moci 03 - Modified: 2024-04-24 14:48:33 - Feat.: - Title: Manažment telerozhlasu vníma krok vlády ako snahu ovládnuť inštitúciu 04 - Modified: 2024-04-24 14:11:22 - Feat.: - Title: PS kritizuje zákon o telerozhlase, hovorí o účelových zmenách 05 - Modified: 2024-04-23 12:57:47 - Feat.: - Title: Zmeny vo verejnom obstarávaní sú potrebné. Eurofondy neohrozia, reaguje Raši na tvrdenia Remišovej
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
29. apríl 2024 00:07