StoryEditor

Korupcia na univerzite v Nitre smeruje na súd

04.12.2007, 19:54
Autor:
SITASITA
Vyšetrovateľ Úradu boja proti korupcii ukončil prípad úplatkárstva na jednej nitrianskej vysokej škole návrhom na podanie obžaloby na 53-ročného Jána B. a 52-ročnú Ľudmilu K. za prijímanie úplatku.
Ako informovala zástupkyňa hovorcu Prezídia Policajného zboru Andrea Polačiková, obvinený muž si telefonicky vyžiadal 10-tisíc korún za to, že zabezpečí prijatie študentky na externé štúdium, a to po termíne podávania prihlášok a zápise. Peniaze zobral od otca študentky a odovzdal ich Ľudmile, ktorá prijatie študentky zabezpečila. Obom teraz hrozí trest na tri až osem rokov.

Ľudmila K. je bývalou pracovníčkou študijného oddelenia Univerzity Konštantína Filozofa v Nitre. Rektor tejto univerzity Libor Vozár hovorí, že za 23 rokov jeho pôsobenia na univerzite žiadny podobný prípad nezaregistroval. „Po začatí vyšetrovania bola dotyčná preradená na iné oddelenie, už nepracuje na dekanáte a neprichádza do styku so žiadnymi materiálmi študentov. Vzhľadom na to, že platí prezumpcia neviny, v súčasnosti sledujeme vývoj situácie,“ povedal Vozár. Dodal, že dúfa, že toto bol prvý aj posledný prípad korupcie na univerzite.

Viac o téme nájdete v stredajších Hospodárskych novinách.
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
27. apríl 2024 09:46