StoryEditor

14-ročný chlapec pomáha hendikepovaným na celom svete a príde o tom hovoriť na Slovensko

07.10.2019, 20:24
Autor:
redred
Alexander je nadšený myšlienkou pomoci tým, ktorí to potrebujú a už stihol vyvinúť aplikáciu Ability App.

Zatiaľ čo bežné 9-ročné deti premýšľajú maximálne nad tým, či dnes môžu ísť von s kamošmi, alebo akú novú appku si stiahnu do telefónu, Alexander Knoll už v tom veku premýšľal, ako by sa dalo pomôcť hendikepovaným ľuďom. Vozíčkar, ktorého sledoval pri otváraní dverí, ho inšpiroval k nápadu, vďaka ktorému ho pozná celý svet.

archív

​Alexander je nadšený myšlienkou pomoci tým, ktorí to potrebujú a už stihol vyvinúť aplikáciu Ability App, ktorá pomáha ľuďom so obmedzenými možnosťami pohybu navigovať sa v mestách tak, aby sa vyhli čo najviac prekážkam, vyhľadáva pre nich „disability-friendly features“ a možnosti zamestnania.

Za niekoľko rokov sa z neho stal svetovo uznávaný a vyhľadávaný speaker a najčastejšie reční o spôsoboch, ako robiť svet lepším miestom, budúcnosti tech sveta a vzdelávaní, inklúzii ľudí s rôznymi zdravotnými postihnutiami a o svojom živote mladého podnikateľa. Objavil sa už aj v The Ellen Degeneres Show či u Oprah Winfrey a prednášal na najväčších konferenciách sveta.

Na Slovensku sa predstaví už vo štvrtok 10. októbra na konferencii BLOCKWALKS, kde bude hovoriť o svojej appke Ability App. Ak sa chcete na túto konferenciu o využití technológie blockchain vo verejnom priestore zúčastniť úplne zadarmo, teraz máte šancu.

ŠPECIÁLNA PONUKA PRE ČITATEĽOV HN
Desiatim z vás, ktorí pri kúpe lístka zadajú promo kód BDO-HN19, venuje náš Strategický partner BDO vstupenku zadarmo. Stačí ísť na stránku https://blockwalks.com/2019/buy-tickets a vyplniť formulár.

01 - Modified: 2019-10-06 20:01:31 - Feat.: - Title: Ako funguje sledovanie a hodnotenie obyvateľov v Číne? Dozviete sa na Blockwalks
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
15. máj 2024 03:59