StoryEditor

Drucker reaguje na Matovičove obvinenia: Moja manželka ukončí podnikateľskú činnosť

11.04.2018, 10:51
Drucker vyhlásil, že podnikanie jeho ženy je postavené rýdzo na trhových princípoch. Drucker zároveň uistil, že jej podnikanie nie je v žiadnom prípade nijako spojiteľné s jeho pôsobením v akejkoľvek verejnej funkcii.

Manželka ministra vnútra Tomáša Druckera (nominant Smeru-SD) ukončí všetky svoje podnikateľské aktivity. Drucker to oznámil v stredu po zasadnutí vlády v reakcii na obvinenia predsedu hnutia OĽaNO Igora Matoviča ohľadom spornej kúpy pozemkov v okolí Trnavy.

Pokiaľ vidím, že ten konflikt je dosť zrejmý, tak ak mám ďalej pokračovať vo verejnej funkcii, tak sme obaja pripravení, aby sa aj ona vzdala týchto vecí. Nie preto, že by sa necítila v tom čestne, ale nie je to vôbec príjemné každú chvíľu byť spochybňovaný vytváraním nejakých fabulácií a vykonštruovaných vecí. Ťažko sa z toho potom vyviňuje a obhajuje," povedal Drucker na Úrade vlády.

Minister dodal, že mu to nestojí za to. "To znamená sú dve možnosti: Buď budem pôsobiť vo verejnej funkcii a zbavíme sa takýchto všetkých podnikateľských aktivít, alebo nebudem pôsobiť vo verejnej funkcii a budem pôsobiť v podnikateľskej sfére. Mne je bližšie pôsobiť v podnikateľskej sfére, ale neutekávam z boja a dokončím tie veci, ktoré sú pre mňa podstatné," skonštatoval Drucker. 

Rokovanie vlády 12:04 Drucker: Stanovisko ku Gašparovi poviem zajtra alebo v piatok „Zajtra alebo v piatok chcem informovať verejnosť o mojom stanovisku," reagoval Drucker na otázku novinárov, či odvolá policajného šéfa Tibora Gašpara. 11:51 Drucker: Som pripravený ukončiť podnikateľskú činnosť alebo verejnú funkciu Minister vnútra Tomáš Drucker je pripravený zbaviť sa podnikateľskej činnosti. "Debatoval som s manželkou, že ak mám pokračovať vo verejnej funkcii, tak aj ja aj ona sa musíme zbaviť podnikateľskej činnosti. Buď budem pôsobiť vo verejnej funkcii, a zbavíme sa toho, alebo vo verejnej funkcii nebudem pôsobiť a budem sa venovať podnikateľskej činnosti. Bližšia je mi podnikateľská činnosť," povedal Drucker. 11:37 „Musí to byť osoba, ktorá sa zhodnotí, preverí aj vo verejnom vypočutí," hovorí Drucker. 11:33 Novela zákona o voľbe policajného prezidenta je hotová, hovorí Tomáš Drucker po rokovaní vlády. 11:27 Reakcia Gábora Gála „Materiál voľby sudcov ústavného súdu je hotový. Musia sa k tomu vyjadriť politické špičky partnerov. V tejto téme nás čas veľmi tlačí. Premiér povedal, nech to posunieme na odbornú úroveň," hovorí po rokovaní vlády minister spravodlivosti Gábor Gál. 11:07 Novým štátnym tajomníkom na zdravotníctve bude Dankov poslanec Ministerstvo zdravotníctva (MZ) má nového štátneho tajomníka. Je ním poslanec za SNS Jaroslav Ridoško. Túto nomináciu ministerke zdravotníctva Andrei Kalavskej (nominantka Smeru-SD) potvrdila vláda, do funkcie ho vymenovala v stredu.
Ridoško ide na post štátneho tajomníka po Kalavskej, ktorá sa stala ministerkou zdravotníctva po nedávnej rekonštrukcii vlády, doterajší šéf rezortu Tomáš Drucker (nominant Smeru-SD) šiel zastávať post ministra vnútra.
Ridoško je chirurgom. Vlani sa s ním začal súd pre ublíženie na zdraví pre nevydarenú operáciu zlomenej ruky jeho pacientky, informovali viaceré médiá. On obvinenia odmieta.
11:05 Vláda schválila vyslanie slovenských vojakov do zahraničia Vládny kabinet schválil na svojom stredajšom rokovaní vyslanie slovenských vojakov do zahraničia. Ozbrojené sily SR sa od 16. do 25. apríla zúčastnia na vojenskom cvičení v Lipníku nad Bečvou v Českej republike. 11:04 Kamil Peteraj bude tajomníkom služobného úradu ministerstva kultúry Novým generálnym tajomníkom služobného úradu ministerstva kultúry sa stane Kamil Peteraj. Vláda ho do funkcie vymenovala na stredajšom zasadnutí. Funkcie sa ujme vo štvrtok

​Druckerova manželka preto ukončí podnikateľskú činnosť. Projekt v Špačinciach je podľa ministra „v zásade usporiadaný“, ostatné aktivity sa dajú z hľadiska rozvojových etáp pomerne rýchlo ukončiť. „Myslím si, že by v tom nemusel byť problém,“ uviedol minister, ktorý podľa jeho slov túto vec s manželkou prediskutoval a ona súhlasila. Ukončiť podnikanie bude podľa ministra možné do jedného až troch mesiacov.

Matovič ešte v pondelok (9.4.) vyhlásil, že Drucker a jeho manželka získali pozemky pri Trnave a v samotnom meste za desatinu ich trhovej hodnoty. Ušetriť tak mali až 1,38 milióna eur, ktoré tak skončili v ich peňaženke. Druckera vyzval, aby zverejnil všetky dokumenty k tomu, ako pozemky nadobudol.

Podľa Matoviča Drucker najskôr ako šéf Slovenskej pošty podpísal s firmou Rempo viaceré dodávateľské zmluvy. Neskôr mala jeho manželka získať od spoločnosti s rovnakými majiteľmi, ako má Rempo, pozemky pod cenu v Špačinciach a v Trnave.Drucker Matovičove tvrdenia rezolútne odmietol a označil ich za vykonštruované obvinenia.

Vyhlásil tiež, že podnikanie jeho ženy je postavené rýdzo na trhových princípoch. Drucker zároveň uistil, že jej podnikanie nie je v žiadnom prípade nijako spojiteľné s jeho pôsobením v akejkoľvek verejnej funkcii.

Ohradila sa aj firma Rempo. Matovičove slová označili majitelia a konatelia Klára Dvorecká a Stanislav Baláž za 'vyfabulované konštrukcie'. "Rempo je renomovaná, fungujúca spoločnosť pôsobiaca na trhu desiatky rokov a voči vyfabulovaným konštrukciám a prepojeniam pána Igora Matoviča, ktoré prezentoval na tlačovej konferencii, sa spoločnosť ostro ohradzuje a podnikne všetky právne kroky v danej veci," uviedli.

01 - Modified: 2024-05-15 10:19:57 - Feat.: - Title: Firma ukrajinského podnikateľa dostane stimul štyri milióny eur, rozhodla vláda 02 - Modified: 2024-05-15 10:44:35 - Feat.: - Title: Sulík víta rozhodnutie Ficovej vlády postaviť nový jadrový blok, upozorňuje na jeden zásadný problém 03 - Modified: 2024-05-15 12:01:03 - Feat.: - Title: Fico avizuje ďalšie výjazdové rokovania vlády, v júli bude v Rimavskej Sobote 04 - Modified: 2024-05-09 17:26:31 - Feat.: - Title: Vláda za Dolinkovou plne stojí, tvrdí Raši. Univerzitná nemocnica je podľa neho vizitkou bývalého vedenia 05 - Modified: 2024-05-09 14:23:14 - Feat.: - Title: Vláda nesúhlasí s návrhom na odvolanie ministerky kultúry Šimkovičovej
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
16. máj 2024 00:39