StoryEditor

Zásahy sanitiek pri pacientoch s covidom stúpajú k rekordu, v Košiciach už povolali vojakov

02.11.2021, 19:00
Podľa záchranného strediska sa blížime k počtu zásahov súvisiacich s covidovými pacientmi v januári. Ten predstavoval zatiaľ smutný rekord.

Koronavírus dáva aj naďalej Slovensku zabrať. Kým v prvej vlne nikto netušil, čo bude nasledovať, v druhej a tretej už analytici vedia, koľko z pozitívnych skončí v nemocnici a kedy sa situácia vyhrotí. Aktuálne vyhliadky sú zlé. Silné nárasty totiž hlásia testovacie centrá, zdravotnícke zariadenia a aj záchranári.

Aktuálne sa lekári starajú o 1 430 pacientov z toho 136 je na JIS-kách a 135 na umelej pľúcnej ventilácií. Až 80 percent z celkového počtu nie je očkovaných.

Záchranári avizujú, že bude horšie. Blížime sa totiž k prevozom z vrcholu druhej vlny, keď v januári v priebehu jedného dňa sanitky zasahovali až 382-krát.

Kým v septembri sa čísla pohybovali v desiatkach, zlom nastal v októbri a aktuálne, za 1. november, registrujú už 267 zásahov. To je zatiaľ najviac od 23. marca.

Záchranné stredisko upozorňuje, že čísla budú kontinuálne stúpať. Problémom záchranárov je aj to, že niektorí ľudia si ich mýlia aj so všeobecným...

Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 85% na dočítanie.
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
29. apríl 2024 21:23