StoryEditor

Kultúrne tipy

01.12.2005, 23:00

Strašidelný Bednárikov muzikál
Dnes sa v Divadle Aréna uskutoční slovenská divadelná premiéra muzikálu Rocky Horror Show. Režisérom muzikálu je Jozef Bednárik. Šancu účinkovať v ňom získalo množstvo známych i menej známych mien, pričom pre niektorých z nich to bude muzikálový debut. Samotný dej muzikálu nie je komplikovaný: Je tmavá noc, zúri búrka... Brad a jeho snúbenica Janet cestujú autom, keď ich prasknutá pneumatika privedie do tajomného zámku... V muzikáli sa predstavia aj Marián Slovák, Csongor Kassai, Lucia Šoralová, Marta Sládečková a iní. (www.kultura.sk)

Najväčší filmový festival sa začína
Dnes večer sa začína v Palace Cinemas v bratislavskom Auparku 7. ročník Medzinárodného filmového festivalu Bratislava. Organizátori tentoraz pripravili 11 programových sekcií, ktorým dominuje Medzinárodná súťaž prvých a druhých hraných filmov s dĺžkou nad 60 minút. Snímky posúdi odborná porota, ktorá udelí Grand prix za najlepší film, ocenenie za réžiu a určí najlepší mužský a ženský herecký výkon. Návštevníci festivalu si môžu vybrať zo 140 snímok z celého sveta. Programová rada pripravila sekcie venované nezávislému filmu, európskym titulom, ktoré sa uchádzajú o výročné európske ceny, rovnako i filmom z mimoeurópskeho priestoru, oceneným na prestížnejších festivaloch. Súčasťou podujatia je aj sekcia voľná zóna, tentoraz nazvaná Making Money, či focus zameraný na britskú modernú scénu. Novinkou je skupina filmov s jednoznačným názvom -- Národné hity. Prvoradým kritériom na zaradenie titulu do tejto sekcie bola jeho komerčná úspešnosť v domovskej krajine. (dna)

MIG 21 v Babylone
V bratislavskom klube Babylon sa dnes večer o 20.00 hod. uskutoční koncert českej kultovej funk-rockovo-tanečnej kapely MIG 21 s frontmanom Jiřím Macháčkom. Koncert je spojený s vydaním už tretieho albumu skupiny s názvom Pop pop pop, ktorý je sondou do súčasnej populárnej hudby s typicky "migovským" nadhľadom. Skupina je však známa predovšetkým svojou strhujúcou koncertnou šou, čo dokazuje aj fakt, že sa často objavuje nielen na českých, ale aj zahraničným pódiách. (dna)

menuLevel = 1, menuRoute = prakticke-hn, menuAlias = prakticke-hn, menuRouteLevel0 = prakticke-hn, homepage = false
05. máj 2024 09:32