StoryEditor

Silvester na snehu

15.11.2006, 23:00

Dovolenka pre náročných
Kráľ lyžiarskych svahov. Aj tak nazývajú malebnú dolinu Val d'Isére vo Francúzskych Alpách, ktorá bola objavená v 20. rokoch minulého storočia. Prvý vlek sa tu vybudoval o desať rokov neskôr a dnes toto lyžiarske stredisko disponuje 90 vlekmi a zjazdovkami, ktoré majú viac ako 300 km. Stredisko ponúka vhodné podmienky na snoubording, telemark či iné moderné zimné športy. Ubytovanie nájdete v klasických útulných chatkách alebo horských hoteloch, ktoré sú známé luxusným vybavením. Val d'Isére je jednoducho synonymom dovolenky pre náročnejších. Sezóna sa otvára koncom novembra a okrem dobrej lyžovačky je známa aj športovými podujatiami na svetovej úrovni, zábavou, festivalmi či ohňostrojovou šou.
Termín: 30. 12. 200 -- 6. 1. 2007
Viac na www.cedok.sk

Lyžovačka pri Čiernom jazere
K najexkluzívnejším a najznámejším lyžiarskym strediskám rozprestierajúcim sa v idylickom prostredí Tirolských Álp patrí rakúske mestečko Kitzbühl. Mesto leží pri Čiernom jazere s liečivým bahnom a je známe svojou dobre vybudovanou infraštruktúrou a dostupnosťou ubytovacích zariadení. Ponúka 160 km dobre prepojených a vždy upravených zjazdoviek. Okrem rozsiahleho lyžiarskeho areálu so 67 vlekmi sú obľúbené aj moderné kryté kúpalisko so saunou a soláriom, masážny salón, tenisová hala, kurty, squash či golf, streľba v hale či posilňovňa. Počas zimných večerov môžete navštíviť Tirolské večery, rôzne koncerty, kasína a kiná. Sezóna sa začína prvý decembrový týždeň. Stredisko je vhodné pre tých, čo radi spoznávajú viac lyžiarskych stredísk naraz (St. Johan -- 10 minút autom, ľadovec Kitzsteinhorn /Kaprun/ -- 45 minút autom).
Termín: 31. 12. 2006 -- 6. 1. 2007
Viac na www.cedok.sk

Lyžovačka na "stolovej hore"
Plan de Coronez, nazývané aj Kronplatz, sa nachádza v severenom Taliansku, presnejšie nad mestom Brunico. Patrí k najbližšie položeným lyžiarskym strediskám, od Bratislavy je vzdialené približne 600 km. Prakticky ide o horu, ktorá je zo všetkých strán popretkávaná lanovkami a zjazdovkami. Nástupnými stranicami sú San Vigilio di Marebbe, Riscone a Valdaora. Lyžiari môžu využiť 32 lanoviek a vlekov. K dispozícii je 90 kilometrov dobre upravených zjazdoviek všetkých stupňov obťažnosti. Na vrchole "stolovej hory", ako sa zvykne Plan de Corones nazývať, je vybudovaných množstvo reštaurácií, bufetov s rýchlym občerstvením či slnečných terás, jednoducho všetko, čo môže dobrú lyžovačku ešte viac spríjemniť.
Termín: 26. 12. 2006 -- 2. 1. 2007
Viac na www.cedok.sk

Nová módna novinka
Jednou z lyžiarskych noviniek, ktoré začali ponúkať aj slovenské cestovné kancelárie, je lyžovačia v bulharskom Basku na pomedzí pohoria Pirin. V rekordne krátkom čase -- v priebehu troch rokov -- sa stalo pomerne vyhľadávaným lyžiarskym strediskom. K najpočetnejšej klientele patria Briti, ktorí tu okrem dovolenky začali skupovať aj nehnuteľnosti, medzi častými návštevníkmi sú aj Rusi, Macedónci a v poslednom čase aj Česi. Luxus strediska a jeho ubytovacích zariadení (v priebehu posledných rokov tu vyrástlo až 70 hotelov a apartmánových domov) kontrastuje s okolitou ošarpanejšou krajinou. Na niektorých miestach tiež rátajte s o niečo horšou kvalitou služieb. Bansko prevyšuje Nízke aj Vysoké Tatry -- najvyššia zjazdovka sa začína vo výške 2 560 m nad morom. Trate sú dlhé 65 kilometrov, vedie na ne sedem sedačkových lanoviek a sedem kotvových vlekov. Lákadlom sú najmä výhodnejšie ceny: kým týždňový pobyt sa síce dá porovnať s Alpami (okolo 160 eur), ceny nápojov a jedál sú o tretinu nižšie. Od Sofie je stredisko vzdialené približne 150 km.
Termín: od 24. 12. 2006 -- dĺžku pobytu si určuje klient
Viac v CK Ruefa Reisen alebo na www.terrareisen.au

Rodinná lyžovačka
Kranjska Gora je slovinským synonymom alpskej lyžovačky. Je výnimočná vďaka svojej geografickej lokalite, dokonca sa stala vodcom v oblasti medzinárodného turizmu a je svedkom mnohých úspešných športových podujatí (Svetový pohár v alpskom lyžovaní, súťaže v zoskoku na lyžiach na obrovskom skokanskom mostíku v Planici). Vďaka nenáročnosti niektorých zjazdoviek je ideálnym miestom pre začiatočníkov a rodiny. Okrem toho je populárna vďaka svojej pohostinnosti a ústretovosti miestnych ľudí. Zábavu po celodennej lyžovačke ponúka množstvo diskoték či kasín.
Termín: 30. 12. 2006 -- 6. 1. 2007
Viac informácií v CK Ruefa Reisen

menuLevel = 1, menuRoute = prakticke-hn, menuAlias = prakticke-hn, menuRouteLevel0 = prakticke-hn, homepage = false
04. máj 2024 04:17