StoryEditor

Volkswagen Slovakia s ministerskou cenou

22.03.2006, 23:00

Cenu ministerky práce, sociálnych vecí a rodiny získala spoločnosť Volkswagen Slovakia. Ako uviedla vedúca služobného úradu ministerstva Elena Krausová, uznanie patrí automobilke za dlhodobé zvyšovanie zamestnanosti, inovácie v riadiacich procesoch, ale aj sociálne a zdravotné programy pre zamestnancov. Ako HN povedal vedúci personálneho servisu spoločnosti Juraj Kiripolský, v bratislavskom a martinskom závode pracuje vyše 8,1 tisíca kmeňových zamestnancov. Od ich produkcie závisí aj zamestnanosť dodávateľských firiem v priemyselnom parku v Devínskej Novej Vsi i na Záhorí.
Minulý rok sa počet zamestnancov firmy o niečo zvýšil. Nešlo však o taký dramatický nárast ako napríklad v roku 1998 či 2001 a 2002. Mierny nárast zaznamenal aj počet pracovníkov využívaných na personálny lízing.
Čo sú dnes najväčšie výzvy personalistov vo firme? Podľa Kiripolského udržať zamestnancov a správne ich motivovať, viesť ich k tomu, aby sa stotožnili s cieľmi spoločnosti. "Dnes vyrábame najnáročnejšie produkty v rámci celého koncernu, na čo môžu byť hrdí. Sme špecifickí aj v tom, že žiaden závod nevyrába tak, ako my -- autá troch odlišných značiek," doplnil Kiripolský.

menuLevel = 1, menuRoute = prakticke-hn, menuAlias = prakticke-hn, menuRouteLevel0 = prakticke-hn, homepage = false
04. máj 2024 01:41