StoryEditor

Počasie

24.11.2005, 23:00

DNES BUDE V SR veľká, na niektorých miestach prechodne zmenšená oblačnosť.
Miestami občasné sneženie, najmä na východe, kde môžu zrážky prejsť do dažďa, pri ktorom sa bude vytvárať poľadovica. Najvyššia denná teplota -1 až 3, na severozápade miestami okolo -4 stupňov. Teplota na horách vo výške 1 500 m okolo -4 stupňov. Južný vietor 3 až 7 m/s.
V SOBOTU A NEDEĽU BUDE V SR zamračené so snežením, vo východnej polovici územia aj
dážď so snehom alebo dážď, ktorý môže lokálne namŕzať. Nočná teplota 0 až -5 stupňov. Denná teplota -2 až 2 stupne. Juhovýchodný vietor 2 až 5 m/s. V nedeľu bude veľká oblačnosť až zamračené a na mnohých miestach dážď. V západnej polovici územia spočiatku sneženie, v priebehu dňa sa hranica sneženia zvýši na 1 100 m. Nočná teplota 3 až -2, denná teplota 1 až 5 stupňov. Juhovýchodný vietor do 5 m/s.
SLNKO zajtra vyjde o 7.07 a zapadne o 15.52 hod.
MESIAC zajtra vyjde o 1.00 a zapadne o 13.30 hod.
MEDICÍNSKA PREDPOVEĎ
NA NAŠOM ÚZEMÍ všeobecne zvýšená intenzita dráždivosti počasia môže spôsobiť u meteosenzitívnych ľudí zhoršenie zdravotného stavu pri ochoreniach dýchacieho systému (častejší výskyt dýchavičnosti, astmatických záchvatov), ako aj bolesti hlavy zväčša migrenózneho pôvodu. Následkom zhoršenia výkonnosti a koncentrácie, ako aj predĺženia reakčného času, je zvýšené riziko úrazov a nehôd, preto je nutná opatrnosť pri všetkých činnostiach, najmä v doprave a rizikových prevádzkach. Neskôr zvyšovanie aj reumatických a kardiovaskulárnych ťažkostí.
ZAJTRA očakávame pretrvávanie zdravotných ťažkostí podmienených počasím.
BIO 3
6 x D
A -- vysoký tlak, B -- rovnomerný tlak
C -- nízky tlak, D -- prevládajúce prúdenie
1 -- zmeny teploty, + teplo, -- chlad

menuLevel = 1, menuRoute = prakticke-hn, menuAlias = prakticke-hn, menuRouteLevel0 = prakticke-hn, homepage = false
28. apríl 2024 21:01