ExpremiérTASR/Jaroslav Novák
StoryEditor

Fico mlčí o svojom sviatočnom úniku do zahraničia. Kritizuje prezidentku, že sa nezastala oligarchu Výboha

Lukáš Kovalčík04.01.2022., 10:10h
Šéf Smeru sa o svojom úteku do exotiky počas pandémie nevyjadruje. Namiesto toho vytiahol klasický útok na Zuzanu Čaputovú.
Lajkuj Brainee.sk na

Predseda strany Smer SD na seba nedávno opäť upútal pozornosť tým, že kritizoval ministra Lengvarského za dovolenku v Ománe, sám však Vianočné sviatky strávil v Jordánsku. Informoval o tom Denník N.

Fico ani na dovolenke nezaháľa a v najnovšom videu, ktoré zverejnil na svojej facebookovej stránke, sa obúva do prezidentky Zuzany Čaputovej. Prekáža mu totiž, že sa nezastala obvineného guvernéra NBS Petra Kažimíra a medzinárodne hľadaného oligarchu Miroslava Výboha.

Klasický manéver - Kritika prezidentky

„Namiesto prázdnych a bezduchých prejavov by sa mala čelom postaviť k hrubému porušovaniu ľudských práv, ku ktorému na Slovensku dochádza každú hodinu v každý deň,“ hovorí vo videu opálený Fico.

„Keď došlo k obvineniu vyšetrovateľov NAKA, že zneužívali právomoc verejných činiteľov a manipulovali trestné konania, tak sa za nich postavila. Ale keď vo väzbe sedia nevinní ľudia a obvineným sa robia všelijaké nespravodlivosti vyšetrovateľmi NAKA a prokurátormi UŠP, tak je pani prezidentka ticho,“ kritizuje ďalej šéf strany Smer SD.

„Potom nech sa nečuduje, že ju voláme hovorkyňou vlády SR alebo človekom, ktorý len vyslovuje názory amerického veľvyslanectva,“ vysvetľuje svoju antipatiu k prezidentke.

Zastal sa Výboha aj Kažimíra

„M. Výboh má smolu, lebo ma pozná a ja poznám jeho. Nič neurobil, celé obvinenie je vymyslené s cieľom dostať ho do väzby a nútiť, aby krivo obviňoval, ako to dnes robia udavači,“ zastáva sa Fico v poste medzinárodne hľadaného Miroslava Výboha, ktorý je obvinený z korupcie.

Predseda Smeru SD opakovane bráni aj Petra Kažimíra, bývalého podpredsedu Ficovej strany a exministra financií, ktorý je obvinený z podplácania.

„Čakal som, kto zo zodpovedných zareaguje na zamietnutie sťažnosti guvernéra NBS P. Kažimíra, ktorú podal proti svojmu vymyslenému obvineniu. Je v rozpore so všetkým na svete, ak mu sťažnosť zamietol jeho politický oponent – dnes vraj z vôle uznaného daňového podvodníka a duševne chorého I. Matoviča špeciálny prokurátor D. Lipšic,“ píše rozhorčený Fico.

Jordánsko Krajina Unsplash/Rinaldo Vadi

K dovolenke v Jordánsku sa nevyjadril

O svojom pobyte v exotickom Jordánsku expremiér Fico stále mlčí, svoj novoročný post však ukončuje kritikou vlády.

 „Vládnu nám gauneri a v politických procesoch kreatúry, ktoré sa neštítia ničoho. A prezidentka Z. Čaputová mlčí,“ uzatvára Fico.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
29. apríl 2024 12:51