StoryEditor

Master, Mascott a... Maxity

05.09.2007, 00:00

Maxity, novinka nákladnej divízie automobilky Renault, je určená na nasadenie hlavne do hustej mestskej premávky. V rozvážkovom rade vozidiel Renault Trucks ideálne dopĺňa modely Master (odvezie 2,8 až 3,5 t) a Mascott (3,5 až 6,5 t). Na trhu je od jari tohto roka a za krátky čas vďaka svojej premyslenej konštrukcii oslovil veľa klientov i u nás. Medzi jeho prednosti patrí dobrá ovládateľnosť, manévrovateľnosť, optimálna nosnosť a priestranná a pohodlná kabína.
Podľa potreby
Renault Maxity je v ponuke v troch verziách nosnosti. Novinka podľa potreby odvezie náklad s hmotnosťou 2,8 t, 3,5 t alebo dokonca až 4,5 t. Pod kapotou môže mať dieselový motor s výkonom 110, 130 alebo 150 koní. Tvarom karosérie sa Maxity celkom jednoznačne hlási k rodine Renault, európsky štýl cítiť aj v kabíne. V mnohom pripomína interiér osobného auta. Pri jeho návrhu sa konštruktéri zamerali na čo najlepšiu ergonómiu a pohodlie vodiča.
Ochrana posádky
Čo sa týka bezpečnosti, toto auto patrí medzi najbezpečnejšie vozidlá svojej kategórie. Má jednu z najúčinnejších brzdových sústav na trhu, štyri kotúčové brzdy a tiež ABS. Predné nárazníky sú zosilnené a majú aj absorbér kinetickej energie. Vo dverách sú prídavné bočné výstuže, k dispozícii sú airbagy a zablokovanie sklápania sa kabíny v prípade nehody. Veľké čelné panoramatické sklo dopraje vodičovi dobrý výhľad pred auto i na celú vozovku.

menuLevel = 2, menuRoute = hnporadna/prilohy, menuAlias = prilohy, menuRouteLevel0 = hnporadna, homepage = false
29. apríl 2024 06:25