StoryEditor

Banka KBC kupuje ďalšie akcie ČSOB

16.04.2007, 00:00
Autor:
SITASITA

Belgická banka KBC sa dohodla s českou poisťovacou spoločnosťou Česká pojišťovna na kúpe 1,13-percentného podielu v ČSOB. Podiel KBC v českej banke ČSOB sa tak zvýši na 98,58 percenta. Česká pojišťovna tak vystúpi z akcionárskej štruktúry ČSOB. KBC sa dohodla na kúpe s Českou pojišťovnou v rámci povinnej ponuky na odkúpenie zvyšného minoritného 2,5-percentného podielu, ktorý ešte nevlastnila. Kúpna cena predstavovala 36 298 českých korún na akciu. "KBC má stále záujem na akvizícii všetkých akcií ČSOB, ktoré zatiaľ nevlastní za cenu 36 298 českých korún za akciu. Ak valné zhromaždenie schváli vytesnenie minoritných akcionárov, KBC sa môže stať po zapísaní rozhodnutia do obchodného registra právoplatným vlastníkom všetkých zvyšných akcií do začiatku júla tohto roka," povedal generálny riaditeľ KBC Andre Bergen.
Povinnú ponuku na odkúpenie minoritných akcionárov zverejnila KBC po tom, čo zvýšila svoj podiel v ČSOB o 7,5 percenta. Ku koncu decembra minulého roka tak vlastnila 97,5 percenta akcií ČSOB. Keďže KBC kontrolovala viac ako 90 percent akcií, podľa českého práva vyhlásila ponuku na zvyšné akcie, ktoré vlastnia minoritní akcionári.

menuLevel = 2, menuRoute = hnporadna/financne-noviny, menuAlias = financne-noviny, menuRouteLevel0 = hnporadna, homepage = false
07. máj 2024 15:40