StoryEditor

PS Nitra je súčasťou DDM Group

27.08.2004, 00:00
Autor:
SITASITA
Protimonopolný úrad odsúhlasil akvizíciu Pozemného staviteľstva Nitra so spoločnosťou Metrostav Slovakia, členom skupiny DDM Group.

Protimonopolný úrad odsúhlasil akvizíciu Pozemného staviteľstva Nitra so spoločnosťou Metrostav Slovakia, členom skupiny DDM Group. Potvrdil to Miroslav Jurkovič z antimonoplného úradu.
Úrad začal správne konanie vo veci koncentrácie Metrostavu s Nitracontom v polovici mája a konečné rozhodnutie prijal bez pripomienok začiatkom augusta. Nitracont je 100-percentným vlastníkom Pozemného staviteľstva. Po ukončení predaja sa tak nitrianska stavebná firma stane súčasťou skupiny DDM Group, ktorú tvoria Doas, Doprastav a Metrostav.
Pozemné staviteľstvo dosiahlo v prvom polroku tržby z predaja vlastných výrobkov a služieb 161,6 milióna korún, čo v medziročnom porovnaní predstavuje viac ako 36-percentné zníženie. Pridaná hodnota spoločnosti medziročne klesla o 70 percent, na úroveň 19,7 milióna korún. Podnik ukončil prvých šesť mesiacov tohto roka so stratou 38,7 milióna korún, v rovnakom období vlaňajška ešte vykázal 6-miliónový zisk. Pod tohtoročnú stratu Pozemného staviteľstva sa podpísala strata z hospodárskej činnosti 32,7 milióna korún, ako aj strata z finančnej činnosti 2,8 milióna korún.

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/podniky-a-trhy, menuAlias = podniky-a-trhy, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
04. máj 2024 11:22